Vali Tutulmaz Is Arayanlara Danismanlik Edecek Is Kulübünü Hizmete Açti

Vali Tutulmaz Is Arayanlara Danismanlik Edecek Is Kulübünü Hizmete Açti

Gündem 17.02.2020 15:31:52 0
Vali Tutulmaz Is Arayanlara Danismanlik Edecek Is Kulübünü Hizmete Açti

Vali Mustafa Tutulmaz, ISKUR bünyesinde hizmet verecek olan is arama sürecini daha basarili yönetmek isteyen, Nasil is aramaliyim? Is basvurum neden reddedildi? gibi sorulara cevap arayan issizler ve daha iyi sartlarda is arayanlar için tasarlanmis bir egitim birimi olan Is Kulübünün açilisini yapti.

ISKUR Il Müdürlügünde yapilan programa Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekili Ali Özkaya, Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Suhut Kaymakami Nurullah Kaya, AKÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Suayp Özdemir, ISKUR Il Müdürü Ahmet Karakaya ve çok sayida kisi katildi.

Nitelikli Konuma Gelirsek Issizlik Problemi Olmayacak

Programda konusan Vali Mustafa Tutulmaz, is sahibi olmanin toplumda ve insan hayatinda çok önemli oldugunu kaydettigi konusmasinda: “Ilk isimiz ve is günümüz hep hatirimizdadir. Ben Kaymakamlik sinavini kazandigimi ögrendigim günü dün gibi hatirliyorum. Hayatinizdaki o belirsizlik süreci, yarina is bulabilir miyim, kendi ayaklarim üzerinde durabilir miyim belirsizligi insanin hayatinda çok büyük bir travma yaratiyor.

Suanda gençlerimizin önemli bir kisminda da davranis degisikligi var. Genellikle is bulamama korkusundan kaynaklaniyor. Aslinda is bulamama sorunu yok ülkemizde ama bulamama korkusu mevcut

. Bir de ise nitelikli olmama hususu var. Bunun bir örnegini biz ilimizde yasadik. Is insanlarimiz 15 bin kadro için talepte bulundu. ISKUR ancak 12 bin kisiyi ise yerlestirebildi. 3 bin açik var. Bu 3 bin açigin niteliksiz olma durumundan kaynaklanan nedeni var bir de kamuda çalisma hevesinde olanlar var.

Nitelikli bir duruma gelirsek o zaman issizlik problemi yok aslinda” dedi.

Is Kulübünü Önemsiyorum

Is Kulübünün öneminden de bahseden Vali Mustafa Tutulmaz: “Engelli, kadinlar, dezavantajli gruplarda nereye basvuracagim, ne is yapacagim belirsizligi var. Bu tür kulüpler bu noktada hizmet verecek. Insanlarin yetenegine göre, niteliklerine göre bir yönlendirme imkâni olacak. O isi talep eden is insanlarimiz ile firma yetkilileri ile is arayan kesimi karsi karsiya getireme imkâni olacak. Bu çok önemli. Bizim toplumuzda huzur bulabilmemiz, gelecege ümidimiz adina herkesin bu döngüde olmasi lazim. Günlük hayatta herkes bir isin ucundan tutmali.

Engelli kardesimiz biraz daha azini tutar, diger kardesimiz biraz daha fazlasini tutar. Is sahibi olundukça psikolojik sikintilar azalir. Ayrica üretir ve üretince de refahimiz artar.  Bu yönüyle bu kulübü önemsiyoruz.

Emegi geçenlere özellikle tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Nitelikli Insan Gücünü Artirmaliyiz

Ülkemizin nitelikli insana ihtiyaci oldugunu söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Ne yapip edip niteligi olan insan sayisini artirmamiz gerekir. Kesinlikle egitimli insanlar olmali, nitelikli insanlar olmaliyiz ve ürettigimizde ülkeye daha fazla katki saglayacak konuma gelmeliyiz. Isverenin isçiye ihtiyaci var ama diger tarafta is arayan issiz var. Toplumda ben her isi yaparim anlayisi oldugu için genelde sikinti oluyor. Her seyden kasitta genelde temizlik ve çaydir. Bizler nitelikli ve donanimli olmaliyiz.  Kamuda çalisanlar olarak bizlerde ya 30-40 yil devletin üzerinde yük oluruz ya da devletin 30-40 yil yükünü aliriz. Yani bunun baska bir yolu yoktur. Biz yükü alan kisiler olalim, devlete daha fazla hizmet edelim diyoruz.

Bizim nitelikli insan gücümüz eksik oldugu için yüksek teknoloji ile üretim yapamiyoruz.

Bizim teknolojiyi arttirmamiz lazim, yükseltmemiz lazim. Bu nedenle de niteligimizi artirmamiz lazim. Iste bu noktada Üniversitemize, Is-kur’a, kurslarla egitim verme noktasinda Halk Egitim’e is düsüyor. Özetle bizim niteligimizi arttirmamiz lazim ki is adamlarimiz yüksek teknolojiyle is yapabilecek konuma gelsin.

En iyi makinayi da alsan onu kullanacak teknisyeni eger iyi yetistiremezsek yüksek teknolojiyle üretim yapamamis oluruz. Bunun güzel bir hizmet oldugunu düsünüyorum.

Insallah dezavantajli gruplarimiza burada güzel bir hizmet olur onlar da üretimin bir parçasi olur ve toplumun mutlu bireylerinden birisi olurlar” seklinde konustu.

Vali Mustafa Tutulmaz’in konusmasinin ardindan Is Kulübünde egitim alan kursiyerlere sertifikalari takdim edildi.

Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri Is Kulübünün açilisini yaparak, kulüpte verilen hizmetler hakkinda bilgiler aldilar.

Is arama sürecini daha basarili yönetmek isteyen issizler ve daha iyi sartlarda is arayanlar için tasarlanmis bir egitim programi olan Is Kulübü Egitimi ile katilimcilara is arama yöntemleri, CV hazirlama teknikleri, telefonla görüsme ve mülakat teknikleri gibi is aramayi kolaylastiran konularda egitimler verilecek.


Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °