Afyonkarahisar Il Tarim Ve Orman Müdürlügü Bilgilendirme Toplantisi Düzenledi.

Afyonkarahisar Il Tarim ve Orman Müdürlügü Bilgilendirme Toplantisi düzenledi.

Gündem 23.02.2020 10:03:12 0
Afyonkarahisar Il Tarim Ve Orman Müdürlügü Bilgilendirme Toplantisi Düzenledi.

Afyonkarahisar Il Tarim ve Orman Müdürlügü ve Tüm Ilçe Müdürlüklerince Tarimsal Destekler, Hibe, Tesvik ve Krediler Hakkinda, Merkez ve Ilçelerde Bilgilendirme Toplantilari Düzenlendi.

Afyonkarahisar Il Tarim ve Orman Müdürlügü ve tüm ilçe müdürlüklerince 2020 yilinda Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan saglanacak tarimsal destekler, hibeler ve tesvikler ile Ziraat Bankasi ve Tarim Kredi Kooperatiflerince tarimsal üretime dair kullandirilacak düsük faizli yatirim ve isletme kredileri hakkinda Ilimiz Merkez ve tüm ilçelerine bagli mahalle, köy ve beldelerinde bilgilendirme toplantilari düzenlendi.

Tarimsal üretim yapilan 313 yerlesim yerinde düzenlenen bu toplantilara 3752 üretici katildi.

Ülke tariminin gelismesi amaciyla Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan yapilan bu desteklemelerden üreticilerimizin tamaminin yararlanmasi hedeflenmektedir. Afyonkarahisar, hayvansal üretim ve bitkisel üretiminde önemli bir yere sahip oldugu gibi gida ürünleri ile de kendinden söz ettiren bir gastronomi sehridir. Ülkemiz ve dünyada gida ihtiyaci her geçen gün artis göstermekte, bunun sonucu olarak tarimsal üretimin de buna paralel olarak artmasi gerekmektedir. Bu artisa tarim sektörüne yatirim ve üreticilerin desteklenmesi ile ulasilacaktir. Tarim ve Orman Bakanligi su ana kadar yaptigi desteklemeler ile üreticilerimizin her zaman yaninda olmustur.

Il Tarim ve Orman Müdürlügünce yapilan bu toplantilarin üreticilerin desteklemeler hakkinda bilgilendirilmesine yönelik oldugu ve sartlari uyan üreticilerin tarimsal hibe, tesvik ve desteklere mutlaka basvurmalarinin gerekmektedir.


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °