Afyonkarahisarda 6 Günde 1.124 Gida Denetimi Gerçeklestirildi.

Afyonkarahisar'da 6 günde 1.124 gida denetimi gerçeklestirildi.

Gündem 26.02.2020 17:42:21 0
Afyonkarahisarda 6 Günde 1.124 Gida Denetimi Gerçeklestirildi.

Tarim ve Orman Bakanligi'nca "Ürün Bazli Denetim Seferberligi" kapsaminda Ilimizde 1.124 denetim gerçeklestirildi.

Bakan Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatlari geregi 81 il ile eszamanli olarak 17 Subat 2020 tarihinde Ilimiz ve tüm ilçelerimizde baslayan ve 6 gün süren "Ürün Bazli Denetim Seferberligi" kapsaminda 1.124 isletme denetimden geçirilmistir. Türkiye genelinde baslatilan "Ürün Bazli Denetim Seferberligi" kapsaminda Afyonkarahisar Il Tarim ve Orman Müdürlügünde görevli 73 personelden olusan 23 gida denetim ekibi ile il genelinde halkin daha güvenli ve saglikli gida tüketimini temin etmek için gida denetimleri gerçeklestirilmistir.

Afyonkarahisar Tarim ve Orman Il Müdürü Ibrahim ACAR’inda katildigi

"Ürün Bazli Denetim Seferberligi" nde gida kontrol görevlileri tarafindan 6 günlük seferberlik süresi içinde, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, ekmek ve unlu mamul üreten isletmeler, kasap sarküteri, bakkal ve marketler, okul kantinleri ve yemekhaneler, restoranlar ve takviye edici gida isletmelerine yönelik, toplam 1.124 adet resmi kontrol gerçeklestirilmistir.

 

Yapilan denetimlerde ürün güvenligi ve güvenilir gida arzina yönelik; genel temizlik, personel hijyeni, kaliteli gida malzemesi kullanimi, ürünlerin muhafaza kosullari, ürünlerin son kullanma tarihi, isletme kayit belgesi, hasere ve kemirgenlerle mücadele, hijyen egitimi belgesi varligi gibi konular denetim ekiplerince kontroller gerçeklestirilmistir. Yapilan denetimler sonucunda 44 isletmede olumsuzluk tespit edilmis olup gerekli cezai yaptirimlari uygulanacaktir.

 

Bu yapilan denetimlerin daha etkin ve sürdürülebilir olmasi için vatandaslarin gida ile ilgili karsilastiklari herhangi bir olumsuzlugu Tarim ve Orman Bakanliginin Alo 174 Gida Hattina bildirmeleri durumunda, aninda degerlendirmeye alinarak Gida Denetim Ekipleri tarafindan çözüme kavusturulacaktir.


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °