Aziz Türk Milleti Basimiz Sagolsun. Acimiz Büyük, Kinimiz De!

AZIZ TÜRK MILLETI BASIMIZ SAGOLSUN. ACIMIZ BÜYÜK, KINIMIZ DE!

Gündem 29.02.2020 09:55:44 0
Aziz Türk Milleti Basimiz Sagolsun. Acimiz Büyük, Kinimiz De!

"Hain Idlip Saldirisi" Nedeniyle Türk Ocaklari Afyonkarahisar Subesinin Basin Açiklamasidir.

AZIZ TÜRK MILLETI BASIMIZ SAGOLSUN. ACIMIZ BÜYÜK, KINIMIZ DE!

Uzun zamandir Türk devletine ve Mehmetçigimize karsi yapilan saldirilarin en büyügü; dün mübarek kandil gecesinde, zalim Esad ve destekçilerinin Idlip teki Mehmetçigimizi bombalamasi ve akabinde ilk belirlemelere göre 33 vatan evladimizin sehit olmasi ile oldu. Acimiz büyük. Yüce Allah Sehitlerimizi cennetine koysun. Yaralilarimiza acil sifa versin. Allah anne, baba, es ve çocuklarinin yar ve yardimcisi olsun.

Irak’in kuzeyinden Dogu Akdeniz ve Libya’ya uzanan hatta Türkiye’ye, Türk Milletine kurulan tuzaga, alinmak istendigimiz emperyalist kiskaca karsi vatanin bütünlügü ve muhafazasi için Suriye’nin Idlib bölgesinde görev yapmakta olan Mehmetçiklerimize karsi yapilan bu saldiriyi görünüste Katil Esed’in güçleri yapmistir; ama biz biliyoruz ki, bu kuklanin efendisi Putin Rusya’sidir. Uzun zamandir nispeten iyi iliskiler kurmaya çalistigimiz Rusya ve iran bölgenin durumu hakkinda tarafini açikça seçmis, husumetini ortaya koymustur. ABD ve NATO ise timsah gözyaslari dökmektedir.

Millî Mücadelemizin 100. Yilinda, emperyal güçlerin cografyamiza yönelik böl-parçala-yönet siyasetine karsi Türk Milleti olarak birlik ve beraberlik içinde dik durmaktan baska yolumuz, çaremiz yoktur. Bugünden itibaren, bölücü PKK’nin uzantisi disindaki bütün siyasî partileri ve Meclis gruplarini yekvücut olmalidir. Gün, iç siyasî çekismelerle vakit kaybetme günü degil, yedi düvele Türk’ün zor zamanlarda nasil sahlandigini bir kez daha gösterme günüdür. Milletimizin beklentisi, Sayin Cumhurbaskani, TBMM Baskani ve siyasî liderlerin bir araya gelip ortak akilla bu badireden çikis yolunda çalismalaridir.

Devletimiz bir an önce hava savas sistemlerinin en son teknolojiye uygun olarak yapmali ve seri üretime geçmelidir. Artik baska hiç bir devletin bize dost olmadigini, Türkün Türk ten baska dostu bulunmadigini dün bir kez daha anladik.

Sehitlerimizin hesabinin hiç zaman kaybetmeden ve misliyle sorulacagina yürekten inaniyoruz. Bu bölgedeki sehitlerimizin kani ile sulanan her karis toprak, artik bundan sonra da terk edilmemelidir. Suriye’de yasananlarin yükünü yillardir çeken milletimizin artik sabri ve tahammülü kalmamistir. Siginmacilarin ülkemizde zorla tutulamayacagina dair açiklamanin geregi yerine getirilmelidir.

Sehitlerimizin ruhlari sad olsun. Esed ve hamisi Rusya da, PKK ve destekçisi ABD ve AB ülkeleri de bilsin ki Türk diz çökmez, boyun egmez, Türk’e zincir vurulmaz. Türk’e kefen biçmeye kalkisanlar hak ettikleri cevabi alacaklardir.

Balkan Savaslarindan Millî Mücadeleye, Türklügün yeniden dirilis mücadelesinde en ön cephede yer alan Türk Ocaklari olarak bugün de bu istiklâl ve istikbal mücadelesinde devletimiz ve ordumuz ile bir ve beraberiz.

GÖK GIRSIN KIZIL ÇIKSIN! YA DEVLET BASA YA KUZGUN LESE!

Prof. Dr. Yavuz Osman BIRDANE

Türk Ocaklari Afyonkarahisar Sube Baskani


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °