Üniversite Hayalini Gerçeklestirmek Için 65 Yasinda Kursa Basladi

Üniversite hayalini gerçeklestirmek için 65 yasinda kursa basladi

Gündem 4.03.2020 17:05:59 0
Üniversite Hayalini Gerçeklestirmek Için 65 Yasinda Kursa Basladi

Mersin’in Tarsus ilçesinde yasayan, üç çocuk ve üç torun sahibi Basende Diren, 42 yil önce birakmak zorunda kaldigi üniversite hayalini gerçeklestirmek için Mersin Büyüksehir Belediyesinin ücretsiz kurs merkezinde gençlerle birlikte üniversite sinavina hazirlaniyor. Azmiyle gençlere örnek olan Basende Teyze, evde ise Basende Nine olarak torunlariyla zaman geçiriyor.
Tarsus’un Eski Ömerli Mahallesinde çocuklari ve torunlariyla mütevazi bir yasam süren 65 yasindaki Basende Diren, yarim kalan üniversite hayalinin pesinden giderek, sinava hazirlanmak için kursa basladi.

Mersin Büyüksehir Belediyesinin kent genelinde 8 noktada ücretsiz hizmet veren Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezlerinin Tarsus Subesinde 959 gençle birlikte yeniden ögrencilik günlerine dönen Basende Diren, üniversite sinavina hazirlaniyor. 23 yasinda yarida biraktigi üniversite ögrenimini, 42 yil sonra yeniden gerçeklestirmek için gençlerle ayni siralari paylasan Basende Diren, bir anne, bir babaanne ve kurstaki gençlerin teyzesi olarak hem derslere dört elle sariliyor hem de gençlere örnek oluyor.
Torunlarinin ninesi, gençlerin ise Basende teyzesi olan Diren, kurs merkezinde üniversite adayi birçok gence çalisma azmi ve yasam enerjisi asilarken, derslerden kalan zamanini da evde torunlarina ayiriyor.

42 yil sonra yarida kalan üniversite hayalini tamamliyor
20 yasindayken, 4 yillik Eskisehir Üniversitesi Afyonkarahisar Maliye Muhasebe Yüksekokulu’nu kazanip, üniversite ögrenimi için Afyonkarahisar’a giden Diren, 23 yasinda okulunu yarida birakmak zorunda kalarak, evine geri döndü.

Kisa bir süre sonra evlenen Basende Diren, 40 yillik evliliginde 3 çocuk ve 3 torun sahibi oldu. 65 yillik yasaminda özellikle kadinlara yönelik faaliyet gösteren birçok dernekte yer alan Basende Teyze, 42 yil sonra Büyüksehir Belediyesinin kurs merkeziyle tanisti.

“Hayalim, turizm bölümünü kazanmak”
Kurs merkezindeki gençlerle haziran ayindaki üniversite sinavina hazirlanan Basende Diren, amacinin zihnini zinde tutabilmek, hayalinin de turizm bölümünü kazanmak oldugunu söyledi.

Hayallerine giden basamaklari seneler sonra Büyüksehir Belediyesinin kurs merkeziyle tirmanmaya basladigini dile getiren Diren, “Insan, yillar sonra hayata yeniden baslamak veya hayata bir yerden tutunmak istiyor. Bu noktada kendime iyi bir yön seçtigimi düsünüyorum.

Kurs merkezi, belediyenin okumak isteyen gençlere imkan sundugu çok güzel bir kurum. Kendimi bir aile ortaminda hissediyorum. Çocuklar, kurs merkezi idaresi, ögretmenler, hepsi çok sicak insanlar” dedi.

“Bir babaanneyim, torunlarim var ama gençler bana kucak açti”
Ilk zamanlarda bir babaanne olarak gençler tarafindan dislanacagini düsündügünü belirten Diren, ötekilestirmeyen, birlestirici ve kucaklayici bir yaklasimla karsilastigini ifade ederek, “Herkes büyük bir mutlulukla bana kucak açti ve bir aile sicakligiyla karsiladi.

Ben de gençlere iyi bir örnek oldugumu düsünüyorum. Onlara yardimci olmaya çalisiyorum. Basta çekinmistim. ‘Acaba itici mi olur, çocuklar ne der, nasil tepki gösterir?’ diye düsündüm;

çünkü ben bir babaanneyim, torunlarim var. Ama hiç öyle davranmadilar. Bir babaanne degil de onlarin arkadasiymisim gibi bana kucak açtilar. Sanki onlardan biriymisim ve hep berabermisiz gibi.

Simdi de birlikte egleniyoruz, ders çalisiyoruz, test çözüyoruz, hepsi bana çok yardimci oluyor” diye konustu.

“Içinde bulundugum durumdan çok mutluyum”
Hayallere giden yolda hiçbir zaman geç kalinmadigini gösteren Diren, “Içinde bulundugum durumdan çok mutluyum. Saniyorum tüm ögrenciler ve veliler de çok mutludur. Bir de dershanenin verdigi hizmetler o kadar dolu ki.

Düsünebiliyor musunuz, ögrencileri evlerinde ziyaret edi


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °