“Devletimizin Ve Ordumuzun Her Zaman Yanindayiz”

“Avrupa Birligi sinifta kalmistir”

Gündem 5.03.2020 18:13:21 0
“Devletimizin Ve Ordumuzun Her Zaman Yanindayiz”

MHP haftalik basin toplantisinda konusan Il Baskani Mehmet Kocacan ülke gündemini degerlendirdi. Basin toplantisinda Il Baskan Yardimcisi Mustafa Gün Ve Il Sekreteri Beytullah Bostanci da hazir bulundu. Baskan Kocacan, Suriye’nin Idlib kentinde düzenlenen menfur saldirida sehit Mehmetçiklerimize ve Dinar’li sehit Piyade Yüzbasi Süleyman Sahin'e Allah'tan rahmet, acili ailesine bas sagligi ve yaralilarimiza acil sifalar diledi.

 

“Türkiye’yi dara düsürmek hiç kimsenin haddi degildir”

‘Bizim Idlib’te ne isimiz var’ diyenleri sert bir dille elestiren Baskan Kocacan, Türkiye Cumhuriyetinin bekasi için orada olduklarini dile getirdi. Kocacan, “Bazilari çikiyor ‘Bizim Idlib’te ne isimiz var’ diyor? Hepimiz siyasi partilerin il baskanlariyiz. Elbette bir siyasi çizgimiz ve fikirlerimiz var. Türkiye Cumhuriyetinin beka sorunu ile ilgili Suriye’den Türkiye’ye siçrayabilecek, daha vahim olaylarin önlenmesi için Türkiye Cumhuriyetinin Türk Silahli Kuvvetleri orada koruma, kollama ve Suriye’nin toprak bütünlügünün bozulmamasi çabasi içerisindedir. Bunu bile bile sulandirmak, ya da siyaseten birilerine sirin gözükmek için yapilmasi hiç dogru degildir. Siyaseten de birilerinin agzi olmak birilerinin adina Türkiye’yi dara düsürmek hiç kimsenin haddi degildir. Birileri çikiyor maddeler halinde bir seyler siraliyor. 1. Maddesinde Türk Silahli Kuvvetlerini met edenler. 2. Madde de hükümeti yerin dibine sokuyor. Düne kadar göçmenlere niye sahip çikiyordunuz diyenler bugün parmaklarini mecliste sallayarak ‘Bu göçmenlerden bir tanesi ölürse devlet bundan sorumludur’ diyor. Peki siz devletin neresindesiniz. Siyasi saklabanliklar bir yerlere birakilmali, devletin tandemindeki ayarlarla oynanmamalidir. Biz Cumhur Ittifaki olarak Bilge Liderim Sayin Devlet Bahçeli Beyimin dedigi gibi mecliste denge ve denetleme konumundayiz. Davamiz odur ki Türkiye Cumhuriyeti Devletinin asla birilerine pranga olmamasi, parçalanmamasi, terör örgütlerine peskes çekilmemesi ya da insanlar arasinda fay hatti olusturulmamasi için elimizden gelen neyse yapmaya çalisiyoruz. Bize hiç kimse ne sosyal medyadan ne siyaseten asla çizgimizden ödün vermeyi bekleyemez ve talimatla bir yere getirmeyi saglayamaz” dedi.

 

“Avrupa Birligi sinifta kalmistir”

Göçmenler konusunda Avrupa Birliginin sinifta kaldigini da belirten Baskan Kocacan, “Kalmak isteyen kalir, gitmek isteyen gider” dedi. Kocacan, “Türkiye burada hiçbir devletin yapmadigi 5 milyon göçmene 10 yildir sahip çikmistir. Yunanistan sinirina dayanan göçmenlerin ugradigi zulüm karsisinda Avrupa Birligi sinifta kalmistir. Ikiyüzlülükleri bir kez daha ortaya çikmistir. 10 yil dayanan Türkiye’yi göz önüne almayanlar simdi nerdeyse oturup aglayacaklar

. Dis ülkelerin yetkilileri hiç durmadan Cumhurbaskanligini ariyor. Aman bunlari tutun diye. Biz Türkiye olarak göçmenlere zorla gidin diyemeyiz. Kalmak isteyen kalir, gitmek isteyen gider.

Simdiye kadar Yunanistan sinirini geçen 140 bini askin göçmen var. Biz sinir bölgelerimizde kapilari açmadik. Güvenligimiz ve sorumlulugumuz altinda olan göçmen kardeslerimizin geçis hakkina müsaade verdik. Onlar kendi istekleri üzerine yola çiktilar. Gittikleri yerde huzur bulsunlar” diye konustu.

 

“Devletimizin ve ordumuzun her zaman yanindayiz”

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve ordusunun her zaman yaninda olduklarini dile getiren Kocacan, “Size bir örnek vermek istiyorum. Balikesir ilinin ayvalik ilçesinde tekerlekli sandalye de yarabandi satarak geçimin saglayan vatandasimiz sunu söylüyor. ‘Vatani kimse bölemez gerekirse bende giderim’ diyor.

Eger tekerlekli sandalye de bir kardesimin mangal gibi yüregi varda. Bizim gibi iki eli iki ayagi tutan bunu söyleyemiyorsa yaziklar olsun demek lazim. Birilerinin milletin verdigi yetkiyle içeride agzinin salyasini akitarak her seyi söylemesi dogru degildir.

Bir kez daha söylüyorum. Ilimizde dahil olmak üzere tüm siyasi parti yöneticileri her türlü olayda devletini göz önünde tutmak zorundadir. Devletimizin ve ordumuzun yaninda olmaliyiz” ifadelerini kullandi.


Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °