Yesilay Cumhurbaskanina Seslendi Cephede Görev Almak Için Emrinizdeyiz

Yesilay Cumhurbaskanina seslendi Cephede görev almak için emrinizdeyiz

Gündem 8.03.2020 16:29:16 0
Yesilay Cumhurbaskanina Seslendi  Cephede Görev Almak Için Emrinizdeyiz

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olagan genel kurulu öncesi sanayicilerle birlikte açiklamalarda bulunan OSB Yönetim Kurulu Baskani Bekir Yesilay, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a seslendi.

 

Cephede görev almak için emrinizdeyiz

Isadamlari olarak baris döneminde sahada, sanayide ve istihdamda görev yaptiklarini ifade eden OSB Yönetim Kurulu Baskani Bekir Yesilay: “Sayin Cumhurbaskanimiz emir buyurdugunuz her zaman cephede ve her yerde Afyon organize sanayi isadamlari olarak emrinizdeyiz” dedi.  

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 18’inci olagan genel kurul toplantisi gerçeklestirildi. OSB toplanti salonunda gerçeklestirilen genel kurul saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi. Divan Baskanligi’ni Umut Temizer’in yaptigi genel kurul yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu raporlarinin okunmasiyla devam etti. Gündem maddelerinin görüsüldügü toplantida Organize Sanayi Bölgesi imar plani içerisinde bulunan arazinin Teknoloji Gelistirme Bölgesi ilan edilmesi sanayicilerin oy birligiyle karara baglandi.    

 

GÖREV ALMAYA HAZIRIZ

Toplanti öncesi sanayici isadamlariyla birlikte açiklamalarda bulunan OSB Yönetim Kurulu Baskani Bekir Yesilay, sanayici isadamlari olarak her zaman cephede görev almaya hazir olduklarini belirtti.

Yesilay söyle devam etti: “Sayin Cumhurbaskanimiz, Milli Savunma Bakanimiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanimiz ve Genel Kurmay Baskanimiz; bizler organize sanayi isadamlari olarak baris döneminde sahada, sanayide ve istihdamda görevimizi yapmaktayiz

. Bizler emir buyurdugunuz zaman cephede her zaman her yerde Afyon organize sanayi isadamlari olarak emrinizdeyiz, görev almaya haziriz.”   

 

Teknoloji gelistirme alani hakkinda bilgi verildi

Gündem maddelerinin görüsülüp oy birligi ile karara baglanmasinin ardindan OSB Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoglu, teknoloji gelistirme alani olarak ilan edilen yer hakkinda detayli bilgi vererek, aidatlarla ilgili açiklamalarda bulundu. Akosmanoglu ayrica sanayici isadamlarinin sorularini yanitladi.

 

Veysel Eroglu bakanimiz hep destek oldu

Toplantida yönetim kurulu faaliyet raporuyla ilgili açiklamalarda bulunan Bekir Yesilay ise, daha önceden iki yilda bir yapilan OSB seçimlerinin yeni organize sanayi yasa ve yönetmeliklerine göre dört yilda bir yapilmaya baslandigini söyledi. Mali kongrelerin ise her yil gerçeklestirildiginin altini çizen Yesilay, 18’inci olagan genel kurulun hayirlara vesile olmasini diledi.

Yesilay söyle konustu: “2007 yilinda göreve ilk geldigimiz dönemlerde baslatilan çalismalara Sayin Orman ve Su Isleri Bakani Veysel Eroglu’nun o dönemde yaptigi aritma tesisi yatirim projesine bizde organize sanayi bölgesi olarak dahil olduk. 6-7 sene önce kuzey kolektör hatti olan Fethibey, Çayirbag, Erenler, Akçin, Beyyazi ve Susuz bölgelerinden tüm atiklar toplanarak tekrar Konya yolu üzerindeki aritmaya gitmesi için uzun soluklu bir proje çalismamiz oldu.

Bu proje çalismasinin tamamlanma süreci bürokrasiden dolayi oldukça uzadi. Sag olsun Veysel Eroglu Bakanimiz her zaman Afyon ve organize sanayi bölgesi sanayicilerimiz için tikandigi yerde çözüm üreterek yine bizim projemizi bütçeden geçirdi.”

 

Nisan ayinda çalisma baslayacak

Yesilay, Organize Sanayi Bölgesi’ne yapilacak aritmanin normal sartlarda 15 milyon TL civarinda tuttugunu ancak belediye baskani ve Veysel Eroglu ile görüsülerek ve gerekli arastirmalar sonucunda projenin 4 milyon 600 bin TL’ye ihale edildigini söyledi. Yesilay konusmasini söyle sürdürdü: “Asagi yukari normal birim fiyatlar bazinda gittigimiz zaman 15 milyon ila 20 milyon TL’ye tekamül ediyordu projemiz. Sanayi Bakanligi bünyesinde yapilacak olsa zaten 10 milyonun altina düsmüyordu. Sanayi Bakanligi çok hesapli kredi veriyor ama verirken de kendi kraterlerine göre yaptigi için bize maliyeti çok yüksek geliyordu. Gene Belediye baskanimiz ve bakanimizla görüserek iyi bir arastirma sonucunda 4 milyon 600 bin TL’ye kendi aritmamizi biz ihale yaptik. Tahmin ediyoruz önümüzdeki Nisan ayi içerisinde çalismalarimiz baslayacak. Ihaleyi alan firma 6 ay içerisinde teslim edecegini beyan etti.”   

 

Çalismalari sonuna getirdik

Döküm sahasiyla ilgili uzun süredir çalismalarinin sürdügünü kaydeden Yesilay, Çevre ve Sehircilik Bakanligi’ndan izin alam sürecinin uzun zaman aldigini belirtti. Yesilay; “Iznimizi aldik. Kendi döküm sahamiza asagi yukari 136 bin metrekare olan yerimizin parasini ödedik. Hem mermerci sanayicilerimizin döküm sahasini ve diger tüm sanayicilerimizin aritmasiyla ilgili çalismalarimizi son noktaya getirdik” dedi. Baskan Yesilay’in konusmasinin ardindan genel kurul sanayici is adamlarinin sorulariyla devam etti.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °