Jandarma 9 Ton Seker Çalan Hirsizlari Yakalandi

Jandarma 9 ton seker çalan hirsizlari yakalandi

Gündem 9.03.2020 12:37:44 0
Jandarma  9 Ton Seker Çalan Hirsizlari Yakalandi

 Afyonkarahisar’da bir tirin dorsesinden çalinan 45 bin lira degerindeki 9 ton seker jandarma ekiplerinin çalismasi sonucu bulanarak tir soförüne teslim edildi.
Olay Afyonkarahisar’in Isiklar kasabasinda meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre; Afyonkarahisar Seker Fabrikasi’ndan I.K.’ye ait tirin dorsesinde yüklü bulunan 28 ton seker, bir gün sonra Istanbul’da bir firmaya teslim edildi. Burada yapilan sayimda yaklasik 9 ton sekerin eksik oldugu tespit edildi.

Bunun üzerine Il Jandarma Komutanligi ekiplerine bildirilmesinin ardindan ekipler tarafindan çalisma baslatildi.
Yapilan arastirmalar neticesinde, hirsizlik olayinin N.A. ve E.I. isimli süpheli sahislar tarafindan planlandigi ve 9 ton sekerin H.D., E.K. ve O.Ü. isimli süphelilerle birlikte Isiklar kasabasinda bir araca yüklemek suretiyle çalindigi tespit edildi.
N.A., E.I., H.D, E.K ve O.Ü. isimli süpheli sahislarin alinan ifadeleri ve bölgede bulunan kamera kayitlarinin incelenmesi sonucunda çalinan 9 ton sekerin, A.S. isimli süpheliye 14 bin 615 TL, karsiliginda satildigi tespit edildi.

N.A., E.I., H.D., E.K. ve O.Ü. isimli süpheli sahislar çikarildiklari adli makamlarca tutuklanarak Afyonkarahisar E tipi cezaevine teslim edildi.

Ayrica A.S. isimli süpheliye ise "Hirsizlik Esyasini Satin Alma” suçundan yasal islem yapilirken, 9 ton seker S.I.K.' ya teslim edildigi bildirildi.


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °