Basin-Yayin Derneginde Yeni Yönetim

Afyonkarahisar Basin Yayin Dernegi’nin genel kurul toplantisinda yönetim kurulu üyeleri yeniden belirlendi

Gündem 10.03.2020 14:41:10 0
Basin-Yayin Derneginde Yeni Yönetim

 

Afyonkarahisar Basin Yayin Dernegi’nin genel kurul toplantisinda yönetim kurulu üyeleri yeniden belirlendi

 

Afyonkarahisar Basin Yayin Dernegi’nin (ABYD) Olaganüstü Genel Kurul toplantisi gerçeklestirildi.

Dernek binasinda gerçeklestirilen genel kurul saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Divan Baskanligina M. Önder Artuk’un kabul edildigi genel kurulda, divan katip üyeligini ise, Hakan Dilek ile Ismail Akar yapti. Gündem maddelerinin görüsüldügü toplantida yeni yönetim kurulu üyeleri oy birligi ile görevlerine basladi. Yönetim kurulu üyeligine yeni dahil edilen isimler söyle oldu;

Türkeli Gazetesi Sahibi M. Önder Artuk, Hisar Gazetesi Sahibi Hakan Dilek, Armoni Fm ve afyonhaber.com sahibi Ömer Elçi, Gün Fm temsilcisi Ismail Akar ile internet medyasindan afyonhaberturk.com’un sahibi Faruk Kiliç. Öte yandan geçtigimiz günlerde gazetesini M. Önder Artuk’a devreden Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Haci Hakki Özsoy’un da Dernegin Kurucu Onursal Baskani olarak görevini sürdürmesi oy birligiyle karara baglandi.

YÖNETIMDE RADYOLARDAN VE INTERNET MEDYASINDAN TEMSILCILER YER ALDI

Dernek Baskani Sezer Küçükkurt yaptigi açiklamada, Afyonkarahisar Basin Yayin Dernegi’nde kararlarin yüzde 100  oy ve fikir birligiyle belirlendigini söyledi. Küçükkurt söyle devam etti:

“Mevcut yönetim kurulu üyelerimiz arasinda yer alan Hakki Özsoy Beyefendi gazetediti görevini Önder Bey’e devretti.

Kendisi dernek yönetiminde de Türkeli Gazetesi adina Önder Artuk Bey’in bulunmasinin isabetli olacagini belirterek kendisinin görevden affedilmesini talep etti.

Yönetim kurulumuz oy birligiyle H. Hakki Özsoy Bey’e onursal Kurucu Baskanlik görevinin verilmesini ve vakti elverdikçe dernek çalismalarinda yer almasi için israrda bulundu.

Simdi de yönetimimizin bu kararini genel kurula tasidik. Hakan Dilek Bey de Hisar Gazetesi’ni devraldigi için Yönetim Kurulu’na aliyoruz. Ayrica 3 ismi; Ömer Elçi Afyon Haber ve Radyo 03’ün sahibi, Ismail Akar, Gün Fm Sahibi ve Radyo ve Televizyon Programcisi ve internet medyasini temsilen de Faruk Kilinç Beyi Yönetim Kurulumuzda görevlendirmek arzusundayiz.”

TÜM BASIN CAMIASINI KUCAKLIYORUZ

Basin Yayin Dernegi’nin kuruldugu günden itibaren tüm camiayi kucaklamak amaciyla yola çiktigini isaret eden Küçükkurt: “Yeni olusturulan yönetim kurulumuz, denetim kurulumuz ve tüzük degisiklikleriyle ilgili de dernegimizde yönetim kademesinde bulunan ya da bir medya organin yönetim kademesinde bulunan tüm büyüklerimizin, meslektaslarimizin görüslerine basvurularak çesitli kriterler degerlendirilerek ve bu kriterler içerisinde meslegimize ve meslegimizin temsiline en yatkin isimler belirlenmeye çalisildi. Bu demek degil ki, burada yönetimdeki arkadaslarimizin haricindeki meslektaslarimiz dernegimizin bünyesinde ya da faaliyetlerinde yer almayacaklar.

Afyonkarahisar Basin Yayin Dernegi kuruldugu günden itibaren tüm camiamizin kucaklamak amaciyla yola çikmis bir dernektir.

Ayrica faaliyetlerini bu yönde sürdürmeye çalisiyor.

Ben buradaki isim olarak görev alan arkadaslarimizla birlikte tüm meslektaslarimizin bu konuda hassasiyet göstereceklerini ve çalismalarimiza destek göstereceklerine inaniyorum” dedi.

HAKKI ÖZSOY ONURSAL KURUCU BASKAN OLDU

Kurucu Onursal Baskanlik görevine getirilen Haci Hakki Özsoy da, üzerine düsen çalismalari sagliginin el verdigi sürece sürdürecegini kaydetti.

Afyon basininin güzel, güçlü kadrolara sahip oldugunu dile getiren Özsoy: “Fakat ayni zaman da böyle bir daginiklik ve çeliskiler içerisindeydik. Yaptigimiz çalismalarla basini tek dernek çatisi altinda toplama sansini elde ettik. Sahsiyetine yarasir bir yapiya kavusturduk, imkanlara kavusturduk ve bugünlere geldik.

Bu Afyon basini için küçümsenmeyecek hayirli, güzel ve basarili bir sonuçtur. Tüm emegi geçen kardeslerime can-i gönülden tesekkür ediyorum. Çünkü bu çalismalarin ben de basindan sonuna kadar içinde bulundum. Elimden gelen gayreti gösterdim, bu sonuca en çok memnun olanlarin basinda da kendim mutlu oldum. Bu güzelliklerin, bu iyiliklerin, basarilarin devam etmesini, Afyon basininin memleketimize milletimize, devletimize hayirli hizmetler vermesini, vermeye devam etmesini en içten dileklerimle diliyorum. Birliktelik güç demektir.

Onun için baskanimizdan yedek üyesine kadar veya üye adayina kadar basinla ilgili sahsiyla ilgili dilek ve temennilerini taleplerini lütfen yönetime iletmelerini istiyorum. Bu çok önemli bir demokratik haktir. Birbirimizin sorununa çözüm bulmak için yardimci olmak için birimizin degil hepimizin agzinin tadinin iyi olmasi için bir araya geldik.

Çok güzel samimi bir havayla buraya kadar geldik. Bu samimi hava devam etsin. Elestiri olacaktir mutlak ama yapici olan birlestirici olan bütünlestirici olan çalismalari ön plana alalim” diye konustu.    

 DAHA DA GÜÇLENEREK GÜZEL HIZMETLER VERILECEK

ABYD denetim kurulu üyesi Mehmet Abdioglullari Afyonkarahisar’da medya mensuplari farkli düsence ve fikirlere sahip olsalar da Afyon Basin Yayin Dernegi Onursal Baskani Haci Hakki Özsoy önderliginde ciddi bir bütünsellik sergiledigini belirterek,

“Bu bütünsellik dikkat ettiginiz gibi 7 kisiden yönetim kurulumuzu 11 kisiye çikararak da tekrar bir adim atmistir.

Bu adimda yeni arkadaslarimizi, ilçe ve tasradaki arkadaslarimizi da kucaklayarak, yollarina devam edecegine ümidim sonsuzdur.

Ben bütün arkadaslarimizin emeklerine saglik diyorum. Zor bir görevi ifa ediyoruz. Yeni yönetim kurulumuza ve alinan kararlari vatana, millete ve Afyonkarahisar’imiza hayirli olacagina kanaatim sonsuzdur” dedi.

ABYD Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Emin Güzbey, “Genel kurulumuz hayirli ugurlu olsun.

Bugün basin birligi için yeni bir mihenk tasi. Tekrar daha da güçlenerek yolumuza devam ediyoruz.

Kuruldugu günden itibaren haci abimizin önderliginde hem sahsim hem temsil ettigim kurumlar elimizden gelen destegi verdi. Yönetimimiz hep 9 kisi olarak devam etti

Simdi 11 kisi olduk ama benim yine tüm arkadaslara önerim haci abimin her seyde zaten genel kurulda o karari aldik bizim baskanimizdir.

Hem sahsi hem bugüne kadar temsil ettigi gazete en büyük destegi vermistir.

Yine haci abiyle beraber hem Mehmet Abdioglullari’ni hem Muammer Türker’in de yönetim kurulu toplantilarimiza gelmesini istiyorum.

Bir gönül birlikteligi oldu

Bugüne kadar her seyin bir kenara birakarak bugüne kadar geldik.

Elbette zaman zaman hepimizi üzen kurumlarimizi üzen olaylar olmaktadir ama bu birligi hiçbir zaman etkilememistir, etkileyemeyecektir de. Sahsi bazi seyleri astik. Asmakta zorundayiz, çünkü basin su an en zor zamani yasamakta.

Türkiye’de her gün medyadaki sikintilar gündeme geliyor ve her ay en az 2-3 gazete bir televizyon kapaniyor maalesef.

Ulusal gazeteler zor durumda. Birbirimize destek olmamiz lazim. Afyon’da bu isten ekmek yiyen pek çok basin mensubu var.

Bu birlik bütün Türkiye’ye örnek olmus vaziyette. Insallah yeni projelerle Türkiye’ye örnek olmaya devam ederiz.

Ben 14 kisilik yönetim kurulundan çok ümitliyim” dedi.

 

ABYD yeni yönetim kurulu üyesi Ismail Akar, “Haci Hakki Özsoy Agabeyimize onursal baskanligini tebrik ederim.

Gerçekten Afyon basininda çok büyük kilometrelerce emegi olan bir büyügümüzdür.

Sevgili Mahmut Emin Biliktir’i de hem radyo olarak hem gazete olarak Afyon basinina kakilar saglamistir.

Kendilerine bundan sonraki is hayatinda basarilar diliyorum. Her zaman gönlümüzde meslegimizin duayenlerinden olarak kabul edilecektir.

Biz gazeteciler cemiyetinde çok uzun süre görev yaptik ve bu konuda hem dernek baskani Mehmet Abdiogullari ve Mehmet Emin Güzbey kardesimizle birlikte bu olusumun saglanmasinda her ikisin de büyük katkilari oldu ve Sezer baskanim da bize bir görev tevdi etmelerinden dolayi görevi kabul ettik.

Afyon basininda her seyin güzel olmasi için çaba gösterdik, göstermeye devam edecegiz.

Afyon basinin da 150’ye yakin basin emekçisi var.

Bunlarin sorunlari da var. Bu sorunlari dernek vasitasiyla çalisma ortaminda daha güzellestirilmesi sayesinde asacagimiza inaniyorum” dedi.

YENI YÖNETIM ISBASINDA

Yapilan konusmalarin ardindan seçimlere geçildi. Afyonkarahisar Basin Yayin Dernegi’nin yeni yönetim kurulu su isimlerden olustu: H. Hakki Özsoy Kurucu Onursal Baskan) Yönetim Kurulu: Hüsnü Serteser, Bekir Yesilay, M. Emin Birliktir, M. Emin Güzbey, Canser Kuzu, Hakan Dilek, Sezer Küçükkurt, M. Önder Artuk, Ömer Elçi, Ismail Akar ve Faruk Kilinç.

Denetim Kurulu: Mehmet Abdiogullari, Muammer Türker, Muhittin Yesilay

 


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °