Akrones Termal Otel Misafirlerine Yöresel Lezzetler Sunuyor

Akrones termal otel misafirlerine yöresel lezzetler sunuyor

Gündem 14.03.2020 12:20:53 0
Akrones Termal Otel Misafirlerine Yöresel Lezzetler Sunuyor

 UNESCO tarafindan gastronomi sehri ilan edilen Afyonkarahisar'da termal oteller misafirlerine yöresel lezzetleri sunmaya basladi. Yil içerisinde binlerce yerli ve yabanci misafiri agirlayan otellerde en çok kente özgü sucuk, keskek ve kaymaga ilgi gösteriliyor.

Afyonkarahisar'in UNESCO tescilli gastronomi kenti seçilmesiyle otellerde gastronomi köseleri olusturuldu. Farkli sehirlerden gelerek termal otellerde Afyonkarahisar lezzetlerini tatma imkani bulan misafirler, dogal ve yöresel yemeklere yogun ilgi gösteriyor.

Göce Köttüsü, Afyon Kebabi, tandir, keskek, sucuk, kaymak, ekmek kadayifi ve daha birçok yöresel lezzet termal otellerin büfelerinde begeniye sunuluyor. Her yil binlerce yerli ve yabanci turist agirlayan termal oteller, açik büfelerinde yöresel yemeklere de yer veriyor.

"Misafirlerimize yöresel lezzetlerimizi sunuyoruz"
Afyonkarahisar'da bulunan bir 5 yildiz Termal Otel Halkla Iliskiler Müdürü Sule Tokpunar, gastronomi sehri Afyonkarahisar’in yöresel lezzetlerini gelen misafirlere sunmak istediklerini belirterek, açik büfelerine kente özgü yemek ve tatlilari da dahil ettiklerinin söyledi.
Tokpunar, “Dünyada 36 gastronomi sehri var. Afyonkarahisar Türkiye’de 3. sehir olarak gastronomi sehri ilan edildi. Biz de her gün misafirlerimize ilimizin yöresel lezzetlerini tattirmak için bir büfe hazirladik.

Bu büfede her gün keskek, sakala çarpan çorbasi, mercimek pilavi, kaymakli ekmek kadayifi, arabasi gibi lezzetlerimizi misafirlerimize tattiriyoruz. Misafirlerimiz bu hizmetimizden oldukça memnun.

Çünkü hiç ismini duymadiklari, tatmadiklari yemekleri burada tatmis oluyorlar. Buradan memnun bir sekilde ayriliyorlar. Ben ilimizin gastronomi sehri ilan edilmesinde destek olan emek veren tüm yetkililere tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

"Afyon mutfagindan mahrum kalacaktik"
Istanbul’dan Afyonkarahisar’a tatile gelen Orhan Günyörü, Afyonkarahisar’da olmaktan mutluluk duydugunu ifade ederek, “Iyi ki de Afyonkarahisar’a gelmisim, gerçekten yöresel yemekler çok lezzetli. Buraya gelmesem Afyon mutfagindan mahrum kalacaktim. Bizim ülkemiz bir kere çok güzel. Bizim lezzetli yemeklerimiz var. Ben herkese tavsiye ediyorum, bütün Türkiye’yi gezsinler. Afyon da gerçekten çok güzel ve çok meshur bence” seklinde konustu.

"Bu çorbayi herkese tavsiye ediyorum"
Istanbul’dan tatile gelen Derya Günyörü ise, Afyonkarahisar’in yemeklerini çok begendigini söyleyerek, “Sabah kahvaltisinda kaymagi, sucugu çok güzeldi. Simdi de eristeli mercimekli çorbasinin tadina bakiyorum o da enfes. Korona virüsüyle alakali da bagisiklik sistemini güçlendirecegi için bu çorbayi herkese tavsiye ediyorum” diye belirtti.

"Yöresel lezzetler salgin hastaliklara iyi geliyor"
Arabasinin tadina bakan Akif Uzun ise, Afyon mutfagini yakindan takip ettigini ifade etti. Otellerde yöresel yemeklerin sunulmasinin misafirler için bir avantaj oldugunun ifade eden Uzun konusmasini söyle sürdürdü: "Otellere gittiginizde genelde hazir menüler ve restoran yemekleri oluyor. En çok rahatsiz oldugumuz nokta da lezzetsiz açik büfeler oluyor. Bunlarin hiç birini burada görmedik. Burada gayet güzel basarili bir restoran ve yemek kültürü var. Bunun için de tesekkür ederiz. Arabasini yuttuk. Canan Karatay hocamizin dedigi gibi iste kelle paça, arabasi bizim yöresel yemeklerimizden. Bunlar gerçekten de su dönemde hastaliklardan koruyacak özellikle virüslerden salginlardan koruyacak nitelikte yemekler. Bu kültürleri tekrar hatirlamamizda fayda vardir diye düsünüyorum.”


Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °