Sezen Ve Eroglundan Ziyaret Turu

“Her türlü sosyal faaliyetin içerisindeyiz”

Gündem 15.03.2020 16:31:53 0
Sezen Ve Eroglundan Ziyaret Turu

 

 

AK Parti Il Baskani Hüseyin Sezen, milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroglu ile birlikte Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Çelenk ve Fertille Life Hastanesi Yönetim Kurulu Baskani Dr. Fatih Ögüç'ü ziyaret ettiler. Sezen ve Eroglu ziyaretlerin ardindan Kadin Kollari Baskanliginda düzenlenen istisare ve degerlendirme toplantisina katildilar.

 

AK Parti Il Baskani Hüseyin Sezen, beraberinde AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroglu ile birlikte Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Çelenk’e nezaket ziyaretinde bulundu. Samimi bir ortamda gerçeklesen ziyarette karsilikli görüs alisverisinde bulunuldu. Bu ziyaretin ardindan Baskan Sezen ve milletvekili Eroglu Fertille Life Hastanesi Yönetim Kurulu Baskani Dr. Fatih Ögüç'ü ziyaret ettiler. Ögüç ve ekibi ile görüsen Sezen ve Eroglu talep ve önerilerini dinledi.

 

 

AK Parti Kadin Kollari Baskani Ferda Ertürk’ün istisare ve degerlendirme toplantisina da katilan Baskan Sezen ve milletvekili Eroglu burada birer konusma yaptilar. Ilk konusmayi Kadin Kollari Baskani Ferda Ertürk yapti. Kadin Kollarinin faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme yapan Ertürk söyle dedi; “AK Kadinlar olarak sadece seçim dönemi degil, her daim sahada ve halkimizla iç içeyiz. Her türlü sosyal faaliyetin içerisinde yer alarak saha çalismalarimizi siklastiriyoruz.”

 

Kadinlara seçme ve seçilme hakki 1934’de verildi ama basörtüsü engeline takildilar

 

Ertürk’ten sonra söz alan Il Baskani Sezen ise AK Parti’nin kadinlara verdigi öneme dikkat çekerek söyle konustu; “Kadina pozitif ayrimcilik ilkesi, özellikle is hayati baglaminda AK Parti döneminde çalistirildi. Girisimci kadinlarin devlet destegiyle önü açildi. Isyerinde psikolojik ya da benzeri baskilari yasayan kadinlar yasayla koruma altina alindi. Türkiye Cumhuriyeti 1934 yilinda kadinlara seçme ve seçilme hakki verdi ancak kanunlarda tanimi bile olmayan basörtüsü yasagi ile kadinlarimiz seçilme hakkini tam olarak kullanamadi. Yine AK Parti öncesi iktidarlar kadinlarimizin egitim haklarini da ellerinden aldi. Yaptigimiz düzenlemeler ile bu sorunlari da AK Parti çözdü.”

 

“Kadinlarin toplumsal hayatta daha çok yer almalarini amaçliyoruz”

 

Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroglu da, “Amacimiz kadin hak ve özgürlüklerinin gelistirilip toplumsal hayatta kadinlarin daha çok yer almalarini saglamaktir. Gerek partimizin çesitli kademelerinde gerekse Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil noktasinda kadinlara verdigimiz degeri daha üst seviyelere tasima gayreti içindeyiz” dedi.


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °