Muhasebeciler Erteleme Istiyor!

Mali Müsavirler (SMMM) Odasi Baskani Serhat GÜMÜS

Gündem 19.03.2020 21:24:05 0
Muhasebeciler Erteleme Istiyor!

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler (SMMM) Odasi Baskani Serhat GÜMÜS "2019 yillik gelir vergisi ve kira vergisi beyannamelerinin ertelendi, ayrica Mart ayinda verecegimiz KDV, muhtasar, SGK bildirgelerinin 1 ay boyunca ertelenmesini istiyoruz" dedi.

Koronavirüs nedeniyle yasanan kriz ve olumsuzluktan ötürü mücbir sebep karar istediklerini aktaran Gümüs, Mart ayinda verilecek olan beyannamelerin 30 Nisan'a çekilmesini istedi.

"Mücbir sebep karari bekliyoruz"

'Koronavirüs bütün dünyayi, Türkiye'yi etkiliyor. Bütün isletmeler ve bireyler yara aliyor' diyen Baskan Gümüs sunlari kaydetti; "Dolayisiyla basit önlemler almamiz lazim. Zorunlu olmadikça sokaga çikmamamiz lazim. Bunun yaninda bu olumsuzluk yüzünden bazi sektörlerin kapatilmasi, ticari yasama izin verilmemesi piyasayi etkiliyor. Mali Müsavirler Odasi olarak birlige bir yazi yazdik. Talebimiz  Mart ayinda verecegimiz KDV, muhtasar, SGK bildirgelerinin 1 ay boyunca ertelenmesini talep ettik. Sadece bir erteleme degil, 13. maddeye göre mücbir sebep ilan edilmesini istiyoruz. Yasanan büyük bir kriz ve olumsuzluktan bahsedildigi için isletmeler için mücbir sebep karari bekliyoruz.

"30 Nisan'a çekilmeli"

Yillik gelir vergisi beyannamelerinin, beyannameyi verme ve ödeme süreleri 30 Nisan'a çekildi. Bu sevindirici. Hazine ve Maliye Bakanligi'nin attigi bu adim çok dogru. Olayi kavramislar. Mart ayinda verilecek diger beyannameler içinde ayni tarihe çekilmesini istiyoruz."

 Son olarak uyarilarda bulunarak; "Muhasebe bürolarinda galos kullanimi, tek kullanimlik bardak, hijyene ve tokalasmaya dikkat edilmeli, dezenfektan kullanilmasi konusunda bütün mali müsavir büro çalisanlari dikkatli olmali. Eller sik sik yikanmali." diye konustu.


Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °