Mhp Lideri Bahçeliden Koronavirüs Açiklamasi: Mümkün Mertebe Evde Kalin

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, ''Telasa kapilmadan, süpheye düsmeden, birbirimize güvenerek, mümkün mertebe evlerde kalarak, devlet ve millet kenetlenmesiyle virüsün alani daraltilacak, sonra da tasfiye edilecektir.

Gündem 19.03.2020 22:24:56 0
Mhp Lideri Bahçeliden Koronavirüs Açiklamasi: Mümkün Mertebe Evde Kalin

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, su açiklamalarda bulundu;

Insanlik tarihi yaygin savaslarin, ayni zamanda salgin hastaliklarin da tarihidir.

Hayvanlarin evcillestirilmesi, tarim devrimi, kent hayatinin tezahür etmesiyle birlikte insan vücuduna yararli ve zararli bakteriler dolasima girerek beseriyetin varligina dogrudan tesir etmeye baslamistir.

Yüzyillar içinde pek çok salgin hastalik ya belirli bir bölgeyle sinirli kalmis ya da küresel düzeyde yayilma özelligi göstermistir.

14’üncü yüzyilda Avrupa’yi kasip kavuran Kara Veba, 15’inci yüzyilda Amerika kitasini yikip geçen Çiçek Hastaligi bunlardan sadece bazilaridir.

Dogu ile batinin kavsak noktasinda bulunan Anadolu cografyasi salgin hastaliklardan her devirde ziyadesiyle etkilenmistir.

Bilim ve teknikte yasanan gelismeler asirlar içinde ortaya çikan salgin hastaliklarin tedavisinde insanliga essiz imkân ve firsatlar sunmus, öldürücü virüslerin kökü böylelikle kurutulmustur.

 Koruyucu saglik ve tedavi hizmetleriyle eszamanli ilerleyen ve gelisen ilaç sektörü insanligi pek çok hastaligin musibetinden korumus, can kayiplarini dogal olarak engellemistir.

Beseriyet hâlihazirda dehset saçan KOVID-19 tehdidiyle karsi karsiyadir.

Yeni Koronavirüs hastaligi küresel bir salgin haline bürünerek asama asama bütün kitalara siçramis ve sirayet etmistir.

Aralik 2019’da ilk kez Çin Halk Cumhuriyeti’nin Vuhan kentinde görülen KOVID-19 hastaliginin günbegün dalga boyu yükselerek çok sayida ülkeye farkli kanallardan bulastigi ortadadir.

Gidisatin vahim tehlikesini teshis ve tespit eden Dünya Saglik Örgütü aninda harekete geçerek 11 Mart 2020 tarihinde dünya genelinde KOVID-19 salginini ilan etmistir.

Bu kapsamda çok sayida ülke, sinirlarini hava ve karayolu trafigine kapatmis, sosyal hayati izole etmenin yaninda önleyici saglik tedbirlerini sert ve seri sekilde almistir.

Dünya üzerinde KOVID-19 hastaligina yakalanan insan sayisi 200 bine ulasmis, ölüm vakalari da 8 bini geçmistir.

Türkiye’de ilk vaka 11 Mart 2020’de görülmüs, dün itibariyle de bu sayi 191’e çikmistir.

Bu süreçte KOVID-19 hastaligindan dolayi iki vatandasimiz hayatini kaybetmistir.

Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyor, halen tedavisi süren vatandaslarimizin da bir an önce sifa bulmalarini niyaz ediyorum.

Türkiye hastalik ortaya çikar çikmaz engelleyici tedbirleri siki bir sekilde almaya dikkat ve titizlikle özen göstermistir.

Nitekim 6 Ocak 2020’de Saglik Bakanligi bünyesinde bir operasyon merkezi kurulmus, 10 Ocak 2020’de de Bilim Kurulu tesekkül ettirilerek ölümcül virüsün gelismesi sicak takibe alinmistir.

Hiçbir ihmale, hiçbir gevseklige, hiçbir duyarsizliga müsaade edilmemistir.

Saglik Bakanligi süreci müessir ve müspet ölçüde yönetmis, kamuoyu dogru zamanda isabetle bilgilendirilmistir.

 Devlet tüm kurum ve kurullariyla seferber edilmistir.

Hükümet tarihi nitelikli görevini muvaffakiyetle yerine getirmistir.

Habis virüs etrafimizdaki ülkelerde ciddi kayip ve yikimlara yol açmisken, Türkiye’ye gecikmeli ve sinirli ölçülerde yayilmasi alinan müteyakkiz önlemlerin sayesindedir.

Elbette KOVID-19 hastaliginin yol açacagi sosyal, ekonomik ve siyasal sonuçlar olacaktir ve bugünden öngörülmektedir.

Ancak bu sonuçlarin seviyesi ve çerçevesi hakkinda tam ve kesin bir hüküm vermek içinde bulundugumuz kirilgan, degisken ve zorlu süreçte neredeyse imkânsiza yakindir.

Sadece Türkiye degil, bütün ülkeler KOVID-19 hastaligina her yönüyle maruz ve muhataptir.

Surasi açiktir ki, dünya artik eski dünya olmayacaktir.

Ülkemiz açisindan önemli olan virüs kusatmasini birlik ve beraberlik suuruyla gögüslemek, dogabilecek hasar ve zararlari kademe kademe azaltmaktir.

Insani yasatarak devlet ve millet bekamiz muhafaza edilecektir.

Kaldi ki baska bir seçenegimiz de yoktur.

Derinlikli ve tesirli tedbirlerle hem panik havasi sönecek hem de tahribat zaman içinde tamir ve telafi edilecektir.

Sayin Cumhurbaskanimizin dün itibariyle açikladigi Ekonomik Istikrar Kalkani Destek Paketi toplamda 100 milyar TL’lik bir kaynagin devreye alindigini göstermektedir.

KOVID-19 hastaligiyla mücadelede hep bir adim önde yer alan ülkemiz ihtiyaç duyulan her tesebbüs ve girisimi tereddütsüz ifa etmektedir.

Türkiye ekonomisi için karamsar senaryo yazanlar ters köseye yatmislardir.

Olumsuz bekleyisler bertaraf edilmistir.

Kötümser tablo çizenler bir yanda niyetlerinin kötülügüne diger yanda da yalin gerçekleri kavrayamamanin cehaletine maglup olmuslardir.

KOVID-19 salgininin sosyal ve ekonomik neticelerini olabilecek en az düzeye çekilebilmek için açiklanan 21 maddelik tedbir paketi hayirli bir adim, çok yararli bir gelismedir.

 Milliyetçi Hareket Partisi “Ekonomik Istikrar Kalkani Destek Plani”ni yürekten desteklemektedir.

Aziz milletimiz metin ve müsterih olmalidir, ekonominin çarklari dönecek, risklerle dolu bu felaket dönemi mutlaka asilacaktir.

Sosyal medyada provokasyon yapanlar, akillari bulandirip korku atmosferi olusturmaya çalisanlar virüsten daha tehlikeli ahlaksizlardir.

Iyi günde, kötü günde bir ve bütün olan Türk milleti, tüm dünyayi sarip sarmalayan KOVID-19 hastaligini Allah’in izniyle yenecek dirayete, deneyime ve bilimsel zihniyete sahiptir.

Bugünler geçecektir.

Hayat normale dönecektir.

Türkiye bugünkü karanliktan güçlenerek çikacaktir.

Saglik Bakanligimizin ve Bilim Kurulu’muzun haricinde hiçbir açiklamaya itibar etmemek çok önemlidir.

Telasa kapilmadan, süpheye düsmeden, birbirimize güvenerek, mümkün mertebe evlerde kalarak, devlet ve millet kenetlenmesiyle virüsün alani daraltilacak, sonra da tasfiye edilecektir.

Inancim ve beklentim budur.

Türkiye’nin her yöresinde üstün bir adanmislikla görev yapan doktorlarimiza, hemsirelerimize ve bütün saglik personelimize güvenimiz ve destegimiz tamdir.

Hükümetin alacagi her kararin arkasinda duracagimizi, üzerimize ne düsüyorsa yerine getirecegimizi bu vesileyle ifade etmek boyun borcudur.

Türk milleti daha nice sorun ve sikintilara dayanacak kudrete haizdir.

Bir olursak, yardimlasma ve dayanismamizi diri tutarsak her engeli asmamiz mümkündür.

Saglik alaninda stratejik ve operasyonel basarilarimizin katlanarak büyüyeceginden, KOVID-19 salgininin muhakkak alt edileceginden en ufak süphe duymuyor, aziz milletimize sabirli ve saglikli günler diliyorum.

Bu vesileyle Sayin Cumhurbaskanimiz nezdinde, basta Saglik Bakanimiz olmak üzere hükümetimizi tebrik ediyorum.

 Allah bizleri her türlü hastaliktan, beladan, kazadan ve dermansiz dertten korusun diyorum.

Unutmayalim ki, henüz asisi ve kesin tedavisi bulunmayan KOVID-19 hastaligindan korunmanin en gerçekçi yolu bulasmasina mani olmaktir.

Insan ve toplum sagligi için yapilacak fedakârliklar gelecegimizi de kesinlikle güvenceye alacaktir.


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °