Sosyal Yardimlasma Ve Dayanisma Vakiflarina Aylik Aktardigimiz Kaynagi 180 Milyon Liraya Çikardik

Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflarina Aylik Aktardigimiz Kaynagi 180 Milyon Liraya Çikardik

Gündem 25.03.2020 11:20:47 0
Sosyal Yardimlasma Ve Dayanisma Vakiflarina Aylik Aktardigimiz Kaynagi 180 Milyon Liraya Çikardik
Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakani Zehra Zümrüt Selçuk, "Cumhurbaskanimizin tensipleriyle Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflarina (SYDV) her ay düzenli olarak aktardigimiz kaynak tutarini 135 milyon liradan 180 milyon liraya çikardik." dedi.

 

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayiliminin engellenmesi için huzurevlerinden engelli bakim ve rehabilitasyon kuruluslarina, kadin konukevlerinden çocuk evlerine kadar tüm kuruluslarda siki önlemleri hayata geçiren Bakanligimiz, ihtiyaç sahibi vatandaslari salginin ekonomik etkilerine karsi korumak için de yeni kararlari uygulamaya aliyor. 

Bu kapsamda, toplumun dezavantajli kesimlerine yönelik sosyal hizmet çalismalarini yürüten Türkiye genelindeki 1003 SYDV'ye Bakanlikça aktarilan "periyodik pay" da önemli bir artisa gidildi.

Söz konusu maddi kaynagin artirilmasiyla, ihtiyaç sahibi vatandaslara ulastirilan sosyal yardimlardan daha çok kisinin yararlanabilmesi hedefleniyor. 

"Yararlanicilarin Olasi Magduriyetlerini Engellemeyi Amaçliyoruz"

Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakani Zehra Zümrüt Selçuk, "Sosyal yardimlarin dezavantajli kesimlere ulastirilmasinda il ve ilçelerimizde bulunan Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflarimiz çok önemli bir görev icra ediyor. Cumhurbaskanimizin tensipleriyle, SYDV'lere her ay düzenli olarak aktardigimiz kaynak tutarini 135 milyon liradan 180 milyon liraya çikardik." bilgisini verdi.  

Sosyal Yardimlasma ve Dayanismayi Tesvik Fonu'ndan SYDV'lere "periyodik pay" kapsaminda her ay düzenli olarak kaynak aktarimi yapildigini dile getiren Selçuk, sunlari kaydetti:

"Yapilan güncelleme ile birlikte SYDV'lerin periyodik payi artirildi. Periyodik paylar hesaplanirken aralarinda güncel nüfus, kisi basi gayri safi yurt içi hasila, aktif hane dosyasi gibi 8 gösterge kullaniliyor ve böylelikle söz konusu paylarin dagitiminda objektif bir yöntem izleniyor. 

Kaynak aktariminda yaptigimiz yeni düzenleme ile SYDV'lerin hizmetlerinde çikmasi muhtemel aksakliklarin önüne geçerek toplumun en dezavantajli kesiminde yer alan sosyal yardim yararlanicilarinin olasi magduriyetlerini engellemeyi amaçliyoruz." 

Bakan Selçuk, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in açikladigi Ekonomik Istikrar Kalkani Paketi kapsaminda düzenli sosyal yardimlardan faydalanan 2 milyon haneye 1000'er lira nakdi destek saglanacagini da bildirmisti.

Destekten 3294 sayili Sosyal Yardimlasma ve Dayanismayi Tesvik Kanunu ile 2022 sayili Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaslarina Aylik Baglanmasi Hakkinda Kanun kapsamindaki kriterleri karsilayan, halihazirda düzenli sosyal yardim alan ihtiyaç sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaslari yararlanacak. Destekten yararlanmak için herhangi bir basvuru yapilmasina gerek olmayacak, ödemeler ay sonunda baslatilacak.


Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °