Il Müftümüz Ve Beraberindekiler Valimiz Aziz Yildirim?i Ziyaret Ettiler.

Il Müftümüz ve Beraberindekiler Valimiz Aziz Yildirim?i Ziyaret Ettiler.

Gündem 15.04.2017 22:05:49 0
Il Müftümüz Ve Beraberindekiler Valimiz Aziz Yildirim?i Ziyaret Ettiler.

 

 

 
Il Müftümüz Sükrü Kabukçu beraberinde müftülük görevlileri ile birlikte Kutlu Dogum Haftasi nedeniyle Valimiz Aziz Yildirim’i makaminda ziyaret ettiler.
 
Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in dogum günü nedeniyle her yil 17-20 Nisan tarihleri arasinda kutlanan Kutlu Dogum Haftasi etkinlikleri hakkinda bilgi vermek ve düzenlenen programlara davet etmek amaciyla Vali Yardimcisi Cafer Sarili Baskanliginda Il Müftümüz Sükrü Kabukçu ve beraberinde müftü yardimcilari, Sube Müdürleri Valimiz Aziz Yildirim’i ziyaret ettiler.
 
Ziyaret sirasinda konusan Il Müftüsü Sükrü Kabukçu, Kutlu Dogum Haftasi’nin bu seneki etkinliklerinin ana temasinin “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” oldugunu, bu temanin detaylari ile birlikte hafta boyunca düzenlenecek programlar hakkinda bilgi vermek ve davet etmek amaciyla Valimiz Yildirim’i ziyaret ettiklerini belirti.
 
Ilk olarak haftanin açilis programinin ardindan 15 Nisan Cuma günü Saat:20.00’de Grand Derya Salonunda halka yönelik bir konferans gerçeklestirilecegini, ayrica huzurevlerinde, çocuk sevgi evlerinde, okullarda, il merkezi ve ilçelerin uygun görülen salonlarinda hafta hakkinda programlar gerçeklestirilecegini sözlerine ekledi.
 
Valimiz Yildirim, ziyaretçilerini kabulü sirasinda yaptigi konusmada; “Manevi havasini soluma serefine nail oldugumuz mübarek üç aylarin içindeyiz. Ayni zamanda Hz. Peygamberimizin (SAV) yeryüzünü sereflendirmesinin yil dönümünü kutlamaktayiz. Ilimizde ve ülke genelinde bu konuyla ilgili çesitli etkinlikler bir hafta boyunca gerçeklestirilmektedir. Diyanet Isleri Baskanligi önderliginde düzenlenen bu programlar Peygamber Efendimizi (SAV) hakkiyla anmamiza, insanliga vermek istedigi kutsal mesajlari tam ve dogru bir sekilde anlamamiza ve idrak etmemize vesile oldugunu düsünüyorum. Bu yilki kutlu dogum haftasi ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ temasi ile kutlanacaktir. Bu anlamda Kutlu Dogum Haftasi'nin; ülkemizden baslayarak Islam cografyasinda ve tüm dünyada birlik, beraberlik, kardeslik ve huzur ikliminin hâkim olmasina vesile olmasini diliyor, Afyonkarahisarli hemserilerimizin, ülkemizin ve tüm Islam âleminin Kutlu Dogum Haftasini tebrik ediyorum.” dedi.

Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °