Gaziden Büyük Basari 10 Günde 150 Ton Hijyen Solüsyon Ürettiler.

Gaziden Büyük Basari 10 günde 150 ton hijyen solüsyon Ürettiler.

Gündem 29.03.2020 15:35:26 0
Gaziden Büyük Basari  10 Günde 150 Ton Hijyen Solüsyon Ürettiler.

 Korona virüs vakalarinin görülmeye basladigi ilk günden bu yana var gücüyle çalisan kurumlardan olan Afyonkarahisar Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya bölümü ögretmen ve ögrencileri, fabrikaya çevirdikleri okulda 10 günde yaklasik 150 ton hijyen solüsyonu üretti.
Afyonkarahisar Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya bölümü ögretmen ve ögrencileri korona virüs tedbirleri kapsaminda kurumlarin, okullarin ve belediyelerin ihtiyaç duydugu dezenfektan solüsyonunu üretmek için okulu adeta bir fabrikaya çevirerek gece gündüz demeden üretim yapmaya basladi.

Milli Egitim Bakanligi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi ile TOBB ETÜ arasinda imzalanan Mesleki Egitim Isbirligi Protokolü çerçevesinde Afyonkarahisar’da pilot okul olarak belirlenen Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, korona virüsle mücadele tedbirleri kapsaminda kamu kurumlari için 10 günde yaklasik 150 ton hijyen solüsyonu üretti. Türkiye genelinde bu konuda belirlenen 44 okuldan biri olan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, imza attigi üretimle takdir topladi.

Birçok ilin hijyen solüsyon ihtiyacini bu okul karsiladi
Bu kapsamda Afyonkarahisar ili ve Ilçe Milli Egitim Müdürlükleri, Eskisehir ili ve Ilçe Milli Egitim Müdürlükleri, Mugla ili ve Ilçe Milli Egitim Müdürlükleri, Usak Ili ve Ilçe Milli Egitim Müdürlükler, Kirikkale gibi talep eden resmi kurumlar ve belediyelerin hijyen solüsyonu talepleri karsilandi.

Okulun 10 günlük hijyen solüsyon üretim miktari 150 tona yaklasti.

Bu ürün disinda il içi ve il disinda talep edilen 15 ton sivi el temizleyici, 5 ton yüzey temizleyici ve 9 ton çamasir suyu üretimi devam ediyor.

“4 ögretmen ve 25 ögrenci okulda dönüsümlü olarak üretim yapiyor”
Afyonkarahisar Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi Alani Sefi Nurcan Ergenekon 4 ögretmen ve 25 ögrencinin okulda dönüsümlü olarak üretim yaptigini kaydetti.

Ergenekon, “Okulumuz Milli Egitim Bakanligi Destek Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan yayinlanan genelgede açiklanan yüzde 5’lik sodyum hipoklotrit çözeltisini üretiyor suanda.

Biz bu kapsamda okullarin ve diger kurumlarin dezenfeksiyonunda kullanilacak konsantre solüsyonu üretiyoruz.

Bu solüsyon 1’e 49 oraninda suyla karistirilarak kamu binalarinin dezenfeksiyonunda kullaniliyor. 4 ögretmenle kesintisiz olarak çalisiyoruz, 25 tane ögrencimizi ise dinlendirerek üretime devam ediyoruz” diye konustu.

“Kimya teknolojisi alanindaki ögrencilerimiz üretimin her safhasinda”
Kimya teknolojisi alanindaki ögrencilerle üretimin her safhasinda birlikte çalistiklarini sözlerine ekleyen Ergenekon, “Bugüne kadar öncelikle Afyonkarahisar’in tüm il merkezi ve ilçelerindeki Milli Egitim müdürlüklerine, Ilçe Milli Egitim Müdürlüklerine, diger resmi kurumlara teslimat gerçeklestirdik. Bunun disinda Eskisehir, Usak ve Mugla’nin il merkezi ve ilçelerine solüsyon teslimati yapiyoruz” dedi.


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °