Iç Isleri Bakani Soylu: “Sehirlerarasi Seyahati Daha Da Zorlastiracagiz

Iç Isleri Bakani Soylu: “Sehirlerarasi seyahati daha da zorlastiracagiz

Gündem 2.04.2020 10:41:33 0
Iç Isleri Bakani Soylu: “Sehirlerarasi Seyahati Daha Da Zorlastiracagiz

Soylu, sehir içi toplu tasima kullaniminin yüzde 83, hafta sonlari yüzde 92’ye kadar düstügünü su sözlerle belirtti:

 “Sehir içinde toplu tasimada önlemleri aldiktan sonra önce yüzde 50'ler sonra yüzde 60'lar sonra yüzde 75'ler seviyesine düstü. Hafta sonlari yüzde 90-92 seviyesine düstü ama hafta içi sürekli artarak, dün yüzde 83'tü, bugün rakamin biraz daha yükseldigi kanaatindeyim.”

Iç Isleri Bakani özel araçlarin büyük sehirlerden çikmak istemedikleri ve caydirici yöntem olarak her sürücüye ates ölçüm testi yapildigini ve istikametleri hakkinda sorular soruldugunu belirtti. Soylu, sehirlerarasi yolculuk yapanlarin 14 gün boyunca kendilerini izole etmelerini tembihledi.

Iç Isleri Bakani Soylu, Belediyelerin bagis hesaplarinin kapatilmasi üzerine Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun kendisiyle görüsmesini anlatti ve “aramizdan en ufak bir su sizmamalidir” dedi. Soylu’nun sözleri;

"Dün bu yardim meselesiyle ilgili bizimle telefonla görüsmek istedigini belirtti.

Ben de cevaben döndüm ve konustum.

Burada gerek yardim meselesini gerek ilerleyen süreçte her birimizin nasil pozisyon almamiz lazim geldigini mümkün oldugu ölçüler içerisinde ifade etmeye çalistim.

Sadece Sayin Imamoglu degil.

Hem Sayin Valimiz hem Sayin Imamoglu'nun bürokratlarina, Sayin vali yardimcilarimiz, hem Ankara'da ayni sey Sayin Valimiz ve yine onlarin bürokratlarina, sayin vali yardimcilarimiza, Biz bir kör dövüsün içinde bulunmamaliyiz.

Bu yanlis bir sey. Bu birligimizin en üst oldugu nokta olur. Aramizdan en ufak bir su sizmamalidir.

Hiç kimse burada herhangi bir serik hadise görmemelidir. Farkli bir hadise görmemelidir. Onun için devletin bütün kurumlari devletin en tepesinin koydugu ciddiyete  ayak uydurmak zorundadirlar. Biz de tüm kurumlar da yerel yönetimler de herkes."


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °