Afyonkarahisar Belediyesi Sokak Hayvanlarina Yardima Kosuyor.

Afyonkarahisar Belediyesi sokak hayvanlarina Yardima Kosuyor.

Gündem 7.04.2020 11:40:17 0
Afyonkarahisar Belediyesi Sokak Hayvanlarina Yardima Kosuyor.


Afyonkarahisar Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda sokak hayvanlari için kentin farkli noktalarinda mama dagitimi yapti.


Belediye ekipleri, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) yerleskesi, Erenler Mahallesi ve Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) park ve bahçelere sokak hayvanlari için mama ve su birakti.


Afyonkarahisar Belediyesi Veteriner Isleri Müdürü Ismail Atli Konuyla ilgili su açiklamalarda bulundu.
Içisleri Bakanliginin 81 ile gönderdigi genelgeye istinaden kentteki sokak hayvanlarina mama, yem, yiyecek ve su biraktiklarini söyledi.


Veteriner Isleri Müdürlügü ekiplerinin koronavirüs tedbirleri kapsaminda sürekli sokak hayvanlarinin beslenmesi için çalisma yürüttügünü dile getiren Atli, söyle konustu:

"Sehrimizde kedi, köpek gibi sokak hayvanlarinin yogun olarak bulundugu park ve bahçelere mama, yem ve su birakiyoruz.

Bu islemi sürekli yapiyoruz. 
Bizim disimizda da Afyonkarahisar'daki çok sayida hayvansever de sokak hayvanlarina yardimda bulunuyor.
Bunun disinda da sokak hayvanlari için belediye ekiplerimizde, kentin degisik noktalarindaki faaliyetlerine devam edecek.
"

Atli,geçici hayvan barinaginda da 150 civarinda sokak hayvanin bulundugunu ve onlarin bakimi ile rehabilitasyonlarinin devam ettigini vurguladi.


Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ile Belediye Baskani Mehmet Zeybek de da sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, kisitlamalardan dolayi yiyecek ve içecege ulasma sikintisi çeken sokaktaki hayvanlara sahip çikan ekiplere tesekkür etti.


Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °