Covid-19 Tedbirlerini Canli Yayinda Degerlendirdi

“Kurdugumuz komisyon ile bugüne kadar 53 kere toplanti yaptik” diye konustu.

Gündem 21.04.2020 11:59:23 0
Covid-19 Tedbirlerini Canli Yayinda Degerlendirdi

 Emirdag Belediye Baskani Serkan Koyuncu, Covid-19 tedbirlerini çok önceden aldiklarini belirterek, “Kurdugumuz komisyon ile bugüne kadar 53 kere toplanti yaptik” diye konustu.
Emirdag Belediye Baskani Serkan Koyuncu,sosyal medya araciligiyla yaptigi canli yayinda sorularini degerlendirmede bulundu. Ülke olarak Covid-19 ile mücadele alinan tedbirler sayesinde diger ülkelere göre önemli bir basari elde ettiklerini söyleyen Emirdag Belediye Baskani Serkan Koyuncu, Emirdag ilçesinde de alinan tedbirler sayesinde önemli bir basariya imza attiklarini söyledi.

Baskan Koyuncu, “Dünya genelinde oldugu gibi ülkemizde Korona virüsle mücadele etmektedir. Bu mücadeleyi bizde Emirdag ilçemizde aldigimiz tedbirlerle önüne geçmekteyiz.

Öncelikle herkes üzerine düseni yapmalidir. Hükümetimizin saglik bakanimizin, içisleri bakanimizin almis oldugu tedbirler sayesinde vakalar gün geçtikçe azalmaktadir.

Emirdag ilçemizde de alinan tedbirler sayesinde önemli bir basari elde ettik. Türkiye’de nüfusa oranlar baktigimizda en riskli bölge Emirdag’dir.

Neden gurbetçi sayimizin fazla olmasidir. Herkes ilçemizde çok ciddi vakalarin olacagini bekliyordu. Kaymakamligimiz ve belediyemizin bünyesinde aldigimiz ciddi kararlar sayesinde oldukça müthis bir noktadayiz.

Il genelinde en rahat ilçeyiz ve en az hasarla bu süreci anlatacagiz” dedi.
“Tedbirleri önceden aldik”
Emirdag ilçesinde belediye olarak aldiklari tedbirler hakkinda bilgiler veren Baskan Koyuncu, “Türkiye’de ilk vaka 11 Mart tarihinde görüldü. Biz ise belediye olarak müdür ve personellerimizle birlikte 10 Mart’ta Korona virüs ile ilgili bir toplanti yaptik. Daha sonra bu toplantinin akabinde acil eylem plani gerçeklestirdik.

Henüz Türkiye’de vaka hala görülmemisken biz bununla alakali belediyemizde bir komisyon kurduk. Kurdugumuz komisyon ile bugüne kadar 53 kere toplanti yaptik” diye konustu.
“En önemli tedbirimiz Sali Pazarini kapatmak oldu”
Ilçe de alinan en önemli tedbiri Sali Pazarini kapatarak aldiklarini ifade eden Baskan Koyuncu, Emirdag’i bastan asagi dezenfekte ettiklerini belirtti. Baskan Koyuncu, “Emirdag ilçesinde simdiye kadar alinan en önemli tedbir ilçe merkezimizde meshur olan Sali pazarini kapatmamiz olmustur.

69 köyümüz ve 2 beldemizde bulunan hemsehrilerimizin bu Sali Pazarina geldigini düsündügümüz takdirde sonuçlar daha sikintili olabilirdi. Türkiye genelinde ilçeler düzeyinde pazaryerini kapatan ilk belediyelerdeniz. Bugünkü bizim basarimizda Sali pazarinin kapatilmasi vardir. 12 Marttan Itibaren öncelikle halkin ortak kullandigi ve toplu alanlar derhal dezenfekte edilmeye baslanmistir. Bunlar minibüsler, camiler, okullar, yurtlar, kahvehaneler, hamamlar, resmi kurumlar, parklar, çocuk oyun alanlari, pazaryeri vs. gibi yerlerdir.

Yurtdisindan ve umreden gelenler için 14 gün evinde karantina uygulamasi için çagri ve duyurular yapilmistir. Diger tedbirimiz ise 65 yas ve üstü sokaga çikma yasagi verildigi gün bizde belediye olarak bir karar aldik. Sosyal mesafeyi koruma anlaminda bütün dolmuslarin seferlerini iptal ettik.

Resmi kurumlarimizin tamamini hemen hemen hergün dezenfekte ediyoruz.

Evleri bile sirayla dezenfekte ediyoruz. Bütün parklarin tamamini kaldirdik. Her gün meydan ve meydana çikan cadde sokaklar yikanmis dezenfekte edilmistir. Bütün tedbirleri alma anlaminda biz bir adim önde gittik. 16 Mart tarihinde çikan genelge ile kahvehaneler, oyun alanlari, kafeteryalar, dügün salonlari, internet salonlari, hamam, spor tesisleri kapatildi. Emirdagli esnaflarima buradan tesekkür etmek istiyorum.

Bazi esnaflarimiz ise yasakta olmamalarina ragmen isyerlerini kapatti” dedi.
“Her gün yaklasik 400 kisiye 3 ögün yemek hizmeti veriyoruz”
Ilçe merkezi ve köyler olmak üzere her gün yaklasik 400 kisiye 3 ögün yemek hizmeti verdiklerini söyleyen Baskan Koyuncu, simdiye kadar 1500 adet gida kolisi ve 8 bin aileye hijyen paketi dagittiklarini ifade etti. Baskan Koyuncu, “15 Mart itibariyle yaklasik 400 kisiye her gün kahvalti, öglen, aksam olmak üzere 3 ögün yemek ulastiriyoruz. Biz bu yemegi sadece ilçe merkezinde uygulamiyoruz. Köylerimize de muhtarlarimiz araciligiyla ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza da ulastiriyoruz. Ayrica belediye firinda her gün 3 bin adet ekmek çikmaktadir. Bir de 65 yas ve üstü vatandaslarimiz evden çikmasin diye onlara hem ekmek hemde yemeklerini ulastiriyoruz. Bu noktada desteklerinden dolayi hayirseverlerimize de tesekkür etmek istiyorum. Belediye baskani seçildigim günden bugüne kadar telefon numarami hiç degistirmedim. Baska numaram da yoktur. Sizin araciliginizla numarami canli yayinda tekrar vermek istiyorum. Ilçemizde yasayan Ihtiyaç sahibi vatandaslarimiz bana ulasabilirler. Gida paketi konusunda simdiye kadar yaklasik bin 500 adet koli dagittik. 8 bin aileye hijyen paketi dagittik” diye konustu.
“Kiralar ve su faturalari 3 ay ötelendi”
Bütün kiracilarin kiralarini 3 ay ötelediklerini belirten Emirdag Belediye Baskani Serkan Koyuncu, meclis karari ile vatandaslarin maddi olarak zor durumda kalmamalari için su faturalarinda indirim ve erteleme karari aldiklarini söyledi. Baskan Koyuncu, “Emirdag belediyesi olarak bütün kiracilarimizin kiralarini faizsiz bir sekilde 3 ay öteledik. Geçtigimiz hafta belediye meclisimizi acil toplantiya çagirdik ve su faturalarinda öteleme ve indirim yaptik. Tüm kullanimlar metreküpü 1 TL olarak belirledik. Subat, Mart, Nisan, Mayis, Haziran ve Temmuz aylarinda tahakkuk alinmayacagindan dolayi su ödemesini faizsiz 31 Temmuz olarak belirledik.
Baskan koyuncu 2 odaya seslendi
Maske tedariki konusunda özellikle Emirdag Ticaret Odasina, Emirdag Ziraat Odasina ve Emirdag Esnaf Odasina tesekkür eden Baskan Koyuncu, ayni hassasiyeti Afyon Koyun Keçi Yetistirici Birligi’nden ve Emirdag Esnaf Kefalet Kooperatifinden beklediklerini vurguladi. Baskan Koyuncu, “Içinde bulundugumuz bu günler son yüzyilin en zor dönemidir. Bugün hep beraber olmak zorundayiz. Biz Emirdag’inda kaymakamlik bünyesinde bütün kurumlarla ve bütün sivil toplum kuruluslari ile beraber topyekün bu mücadeleyi veriyoruz. Biz elimizdeki maskelerle beraber 150 bin adet maske alimi yaptik. Maske tedariki konusunda Emirdag Ticaret Odasina, Emirdag Ziraat Odasina ve Emirdag Esnaf Odasina buradan tesekkür etmek istiyorum. Bu 3 odamiz 50 bin civarinda maskeyi bize tedarik etmislerdir. Ayni hassasiyeti Afyon Koyun Keçi Yetistirici Birligi’nden ve Emirdag Esnaf Kefalet Kooperatifinden göstermesini arzu ediyoruz. Buradan her iki odamizi da mesajimizi iletiyorum. Emirdag Kültür Evinde sabahtan aksama kadar belli bir sayida vatandasimiza maske veriyoruz. Elimizde maske stoku yeterince var. Ilçemize bagli 69 köyümüz var. Bütün köylerimize maske ve eldivenlerimizi de vatandaslarimiza vermesi için köy muhtarlarimiza ilettik” dedi
“Vefa Destek Grubu güzel bir çalisma gerçeklestiriyor”
Emirdag Kaymakamliginin koordinatörlügünde kurulan Vefa Destek Grubunun çalismalari hakkinda da bilgiler veren Baskan Koyuncu, 65 yas ve üstü ile kronik hastalarin her türlü ihtiyacinin karsilandigini söyledi. Baskan Koyuncu, “Vefa Destek Grubu birimimiz gerçekten çok güzel hizmetler yapiyor. Vatandaslarimizin her türlü ihtiyaçlarini evlerine kadar götürerek gideriyorlar. Bankadan maaslarini çekip evlerine kadar götürüyorlar. Yine merkez ve köy ayrimi yapmadan Pazar ihtiyaçlarini bile karsiliyorlar. Devletimiz çalisiyor. Yaklasik 3 bin olaya vefa grubu ve belediye olarak biz direk müdahale etmissiz. Burada hizmet veren gönüllü din adamlarimiz ve ögretmenlerimiz görev yapiyor. Hepsine tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
“Belediye personelime tesekkür ediyorum”
Bu dönemde özverili bir sekilde gece gündüz demeden çalisan belediye personelini de tesekkür eden Baskan Koyuncu, “Emirdag ilçe merkezinde, 69 köy ve 2 belde de yasayan toplam 40 bin Emirdagliya da sesleniyorum. Mecbur kalmadikça evden çikmayiniz. Biz bugünler için variz. Köyler ve merkez Emirdag Belediyesi’nin sorumluluk sahasidir. Biz sizin çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °