Suhutlular Askida Ekmek Kampanyasi Ile Biz Bize Yeteriz Dediler

Suhutlular askida ekmek kampanyasi ile 'Biz bize yeteriz' dediler

Gündem 25.04.2020 16:16:53 0
Suhutlular  Askida Ekmek Kampanyasi Ile Biz Bize Yeteriz Dediler

 Afyonkarahisar’in Suhut ilçesinde, hizmet vermeye devam eden firin isletmecilerinin, hayirseverlerin de destegiyle baslattigi askida ekmek uygulamasi ihtiyaç sahiplerine ulastiriliyor.
Suhut çarsi merkezinde faaliyet gösteren ekmek firinlari, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgininin ardindan issiz kalip evlerine ekmek götürmekte zorlanan ve Ramazan-i Serif ayi dolayisiyla dar gelirli ailelerin istifade etmesi için hayirsever vatandaslarin destekleriyle askida ekmek uygulamasini baslatti.

Hayirsever Özlem Vardar’in öncülügünde baslatilan uygulamaya ilçedeki hayirsever vatandaslarda tam destek veriyor. Hayirsever vatandaslarin ücretini ödeyerek askiya birakilmasini istedigi ekmeklerden, issiz kalmis vatandaslar ve ihtiyaç sahibi dar gelirli aileler yararlanmaya devam ediyor.
Esnaf Ibrahim Yilmaz konuyla ilgili açiklamalarinda, ''Askida ekmek uygulamasi Ramazan ayina mübarek gün ihtiyaç sahiplerine daha anlamli bir sekilde kazandirmak için böyle bir kampanya baslattik.

Bir haftaya yakin bir zamanda basladik bu uygulamaya. Ihtiyaç sahibi insanlarimiz oruç tutuyorlar onlarin alamayacagi bir durum olabilir. Yani buraya gelip hayir için almalarini sagladik. Diger esnaflarimiza da tavsiye ederim bu güzel uygulamayi. Herkese hayirli Ramazanlar dilerim’’ dedi.
Esnaf Kamil Çelikten ise konuyla ilgili açiklamalarinda, ''Ekmekle ilgili askida ekmek uygulamasi Osmanli döneminden günümüze gelmektedir. Her ne kadar zaman zaman unutulsa da Türkiye’nin bu virüs nedeniyle bir araya geldigi günlerde daha çok akla gelen bir uygulama. Burada yardimlasma ön plana çikiyor.

O amaçla biz yeniden olusturduk bu uygulamayi. Yaklasik 20, 25 yil evveli vardi bizim dönemimizde. Sizin çocuklugunuz döneminde vardi ama bir ara kesildi.

O dönemde cam kirildi gece kiri kiriverdiler o dönem kaldirdik bizde. Bunun amaci ihtiyaç sahipleri yararlansin diye ne kadar ihtiyacin varsa al diyor yoksa bir ekmekte senin bulunsun askida diyor aslinda. Bizim katkimiz degil saten müsterinin katkisi çogu ekmegin’’ dedi.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °