Bagimsizlik Atesi 19 Mayis?ta Yakildi

Bagimsizlik atesi 19 Mayis?ta yakildi

Gündem 19.05.2017 15:40:05 0
Bagimsizlik Atesi 19 Mayis?ta Yakildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle bir mesaj yayinladi

 

Bagimsizlik atesi 19 Mayis’ta yakildi

 

Atatürk’ün 16 Mayis 1919’da Istanbul’dan Samsun’a hareket etmesinin tarihimiz açisindan büyük önem arz ettigini ifade eden Parsak, “Atatürk Samsun’a ayak bastiginda milli mücadelemizin fitilini ateslemistir” dedi

 

19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle bir mesaj yayinlayan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, 19 Mayis 1919 tarihinde Türk Milleti’nin bagimsiz yolunda ilk adimin atildigina dikkat çekti.

Parsak mesajinda su görüslere yer verdi:

97 yildir iftiharla ve hürmetle milli vicdanlarda tasinan 19 Mayis ruhunun geçilemez ve yenilemez özelliginden alinan ilhamdir.

Türk milletinin bagimsizligini ve hayat haklarini gasp ve imha etmeye çalisan mihraklar için 19 Mayis, hüsran ve maglubiyetle bitecek sürecin ilk adimi ve ilk hareketidir.

Samsun’dan yola çikan milli mücadele kararliligi; Amasya’da milletin azim ve kararini ilan etmis, Erzurum’da vatanin bir bütün oldugunu ve parçalanamayacagini duyurmus, Sivas’ta manda ve himayeyi reddederek Ankara’da Büyük Millet Meclisi’ni kurmustur.

Hiç süphesiz 19 Mayis; zulme boyun egmeyen, zalime diz çökmeyen, esarete ön iliklemeyen, teslimiyete prim vermeyen Türk milletinin ve sinesinden yetistirdigi milliyetçi kahramanlarin eseri ve emanetidir.

Ayni zamanda bu kutlu tarih Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulus, Türk milletinin de kurtulus müjdesidir.

19 Mayis emperyalizmin zincirine, zindanina ve zulmetine karsi Hakk’in, hidayetin, mesruiyetin, ahlakin, inancin ve mübarek bir direncin en kalici ve kesif cevabidir.

Hiçbir zaman tutsak yasamamis, bagimli ve güdümlü halde de bulunmamis Türk milleti, kendi kaderine bizzat kendisi sahip çikarak destansi bir itiraz ve dogrulusla yedi düvelin karsisina dikilmistir.

Ne hazindir ki, bu hayranlik verici mücadele ruhunu sorgulamaya, siliklestirmeye ve sulandirmaya çalisanlar 97 yil önceki isgalci heveslerle ayni kareye düstüklerini göremeyecek kadar gerçeklerden kopmuslardir.

Her zaman köleligi reddeden, acizligi ve baskiyi kabullenmeyen aziz milletimizin 19 Mayis’in derin manasina ve mesajina sahip çikarak, fitneyi ve bölünmeyi kilavuz olarak seçenlere firsat tanimayacagina inaniyorum.

97 yil önceki tehdit ve tehlikelerin bir benzerine sahit oldugumuz su günlerde, Türk gençliginin de duyarli, hassas, uyanik ve sorumlu hareket edecegine itimadim ve ümidim tamdir.

Bu düsüncelerle sevgili gençlerin ve aziz milletimin 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutluyorum.

Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele döneminin tüm kahramanlarina ve aziz sehitlerimize Cenab-i Allah’tan rahmet diliyor, hepsini minnet ve sükranla yâd ediyorum.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °