400 Bin Tl Degerinde Trafoyu Çalarken Suçüstü Yakalandilar

Trafo hirsizlari 2 aylik takip sonucunda yakalandi

Gündem 2.05.2020 11:16:12 0
400 Bin Tl Degerinde Trafoyu Çalarken Suçüstü Yakalandilar

 Afyonkarahisar’da bir fabrikadan 400 bin degerindeki trafoyu çalan 3 kisi emniyet ve jandarma ekipleri tarafindan suçüstü yakalandi.
Afyonkarahisar il Jandarma Komutanligina bagli ekipler tarafindan son dönemde artis gösteren "Uyusturucu Olaylari” ve "Hirsizlik Süphelisi Sahislarin Takibi ve Yakalanmasi" maksadiyla Afyonkarahisar II Emniyet Müdürlügü ile ortaklasa operasyonlara baslanildi

. Bu kapsamda yaklasik 2 aydir yapilan takip çalismalari sonucunda F.B. Isimli süpheli sahsin Afyonkarahisar ili merkezi bölgesinde bulunan özellikle tarim arazilerinde kurulu elektrik trafolarindan ve büyük isletmelerde maddi degeri yüksek bakir kablolari çalarak yüksek miktarda haksiz kazanç temin ettigi tespit edildi.
Yapilan çalismalar sonucunda süpheli F.B. ve hirsizlik amaçli birlikte hareket ettigi diger süpheliler, Merkez ilçe Susuz Kasabasinda tarim arazisinde bulunan trafoda hirsizlik amaçli geldikleri sirada vatandaslar tarafindan fark edildiler. Süphelilerin olay yerinden kaçmasi üzerine Afyonkarahisar Il Jandarma Komutanligina bagli Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) ile Afyonkarahisar II Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri ile ortaklasa çalisma baslatti.

Yapilan takip sonucu süpheli F.B., Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesinde daha önceden kesfini yaptiklari bilinen, PVC fabrikasinin penceresinden 2 süphelinin girdigi görülerek fabrika etrafinda gerekli tedbirler alindi.

Sahislarin çaldiklari malzemeyi tasimak üzere diger süpheli ile irtibat kurdugu esnada yapilan müdahale sonucunda 3 süpheli, hirsizlikta kullanilan araçla birlikte yakalandi.
Fabrika içerisinde yapilan kontrollerde 400 bin TL degerindeki trafonun çalinmak üzere hazirlandigi tespit edildi.

Suçüstü yakalanan 3 süpheli hakkinda gerekli yasal islem baslatilarak Cumhuriyet Bassavciligina sevk edildi.


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °