Mermer Akademisi Kapilarini Açiyor

Mermer Akademisi kapilarini açiyor

Gündem 5.05.2020 10:37:25 0
Mermer Akademisi Kapilarini Açiyor

Afyonkarahisar’in Iscehisar ilçesinde Zafer Kalkinma Ajansi (ZEKA) tarafindan desteklenen “Mermer Akademisi” projesi çalismalarina basladi.
Zafer Kalkinma Ajansi ve Iscehisar Mermer Ihtisas Organize Sanayi Bölgesinin ortak yürüttükleri “Mermerde Yüksek Verim Yüksek Katma Deger” projesinde yer alan “Mermer Akademisi” faaliyete geçiyor. Iscehisar Kaymakami Ugur Kapar ve Iscehisar Belediye Baskani Ahmet Sahin, projeyi yerinde inceleyerek Proje Koordinatörü Iscehisar Mermer Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Muhammet Bacaksiz’dan çalismalar hakkinda bilgiler aldi.

Müdür Bacaksiz, “Mermer Akademisi” projesi egitiminde kullanilacak mermer isleme ve tasariminda makinelerin kuruldugunu söyledi.
"Ihracat oraninda artis olacak"
Proje hakkinda bilgiler veren Iscehisar Belediye Baskani Ahmet Sahin; “Projenin mermer sektörüne saglayacagi egitim, tasarim, tanitim ve ar-ge çalismalari sayesinde bölgemizde dünyanin en gelismis proje tasarimlari ve ürünleri firmalarimizda rahatlikla tasarlanip üretilebilecektir.

Buda basta Ülke ekonomisi olmak üzere Afyonkarahisar ve bölgemizin üretim kapasitesini, nitelikli istihdam oranini ve ihracat oranini da artiracaktir” dedi.


Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °