Anadolu Üniversitesi 17 Üniversiteye Uzaktan Ögretim Altyapisi Sagladi

Anadolu Üniversitesi 17 üniversiteye uzaktan ögretim altyapisi sagladi

Gündem 12.05.2020 11:31:32 0
Anadolu Üniversitesi 17 Üniversiteye Uzaktan Ögretim Altyapisi Sagladi

Açik ve uzaktan ögretimde yarim asirlik tecrübesiyle dünyanin ilk siralarinda yer alan Anadolu Üniversitesi, küresel pandemi tedbirleri nedeniyle ülke genelinde uzaktan egitime geçilmesinin ardindan, 17 üniversiteye uzaktan egitim destegi sagladi. Uzman kadrosu ve güçlü alt yapisiyla ürettigi zengin egitsel içerikleri dijital ortamlar üzerinden ögrencileriyle paylasan Anadolu Üniversitesi, olusan salgin döneminde birikimini bu kez baska üniversitelerle paylasti.

Ögrenme Yönetimi Sistemi’nin, Türkiye’de merkezi bir sistem olabilmesi için sürekli olarak gelistirmeler yapiliyor
Prof. Dr. Safak Ertan Çomakli’nin göreve gelmesiyle hiz verdigi dijitallesme alanindaki çalismalardan en önemlisi olma niteligini tasiyan ve Bilgisayar Arastirma ve Uygulama Merkezi tarafindan yaklasik iki yildir üzerinde çalisilan yerli ve milli yazilim, Türkiye’de merkezi bir Ögrenme Yönetimi Sistemi olusturulmasi amacini tasiyor.

BAUM tarafindan gelistirilen Ögrenme Yönetimi Sistemi üzerinden üniversitelere saglanan destek, güvenli ve kesintisiz yüksek internet trafigi sunabiliyor. Üniversiteleri böyle bir sistemin satin alinmasi durumunda olusacak maddi yükten kurtaran Anadolu Üniversitesi, ayni zamanda yüksek kalite standardinda, güncel egitsel içeriklere ulasilmasi yönünde baska kurumlara sagladigi imkânlarla ön plana çikiyor.

“Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalacak!” ilkesi ile kendi sunuculari üzerinden gelistirdigi yerli ve milli yazilim hizmeti ile üniversite, ögrencilere iliskin verilerin yurt disina çikisinin da önüne geçiyor.
Konu hakkinda görüs bildiren Prof. Dr. Safak Ertan Çomakli, “Ülke kaynaklarinin verimli bir sekilde kullanilarak, sadece tek bir kurum adina degil birçok kuruma fayda saglamasi hedeflenen Ögrenme Yönetimi Sistemi’nin, Türkiye’de merkezi bir sistem olabilmesi için sürekli olarak gelistirmeler yapiliyor.” dedi.

Toplam 24 bin 499 ders Ögrenme Yönetimi Sistemi üzerinden yürütülüyor
Mevcut durumda Adiyaman Üniversitesi, Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi, Alanya Alâeddin Keykubat Üniversitesi, Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi, Istanbul Üniversitesi Cerrahpasa, Istanbul Yeni Yüzyil Üniversitesi ve Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne ait toplam 24 bin 499 ders senkron ve asenkron olarak Ögrenme Yönetimi Sistemi üzerinden yürütülüyor.

Bu üniversiteler disinda 10 üniversite ile de ders tanimlamalari yapilarak sisteme katilim sürecine baslanmasi yönündeki çalismalar hizla ilerliyor.


Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °