Yerli Sohbet Ve Tanisma Uygulamasi Craash Çikti

Uygulamalarin gündemi Koronavirüs

Gündem 13.05.2020 13:28:51 0
Yerli Sohbet Ve Tanisma Uygulamasi Craash Çikti

Covid-19 salgini sebebiyle uygulanan kisitlamalar ve sosyal mesafenin korunmasi için baslatilan izolasyon süreci, sosyallesmek isteyenlerin dijital mecralara akin etmesine sebep oldu. Evlerine kapanan milyonlarca insan, yalnizliklarini gidermek için sohbet ve tanisma uygulamalarini kullaniyor.

 

Covid-19 salgini sebebiyle evlerine kapanan insanlarin sosyallesmek, hayatina renk katmak ve diger insanlarla iletisimde kalabilmek için gözdesi sohbet ve tanisma uygulamalari oldu.

Koronavirüs sürecinde mobil cihaz kullaniminin artmasi ile birlikte, arkadaslik uygulamalarinin kullaniminda ciddi oranda yükselis görülüyor.

Potansiyel arkadas arayan kitle, evde kalma sürecinde arkadaslik uygulamalari ile özgür ve rahat iletisim kurabiliyor. Arastirmalara göre salgin süresinde her bes kisiden ikisi (42) bir arkadaslik uygulamasi indirdi veya bir çevrimiçi arkadaslik web sitesine kaydoldu.

 

Mesajlasmalar daha uzun sürüyor

Karantina sürecinde arkadaslik uygulamalarinda kullanici sayisi ve mesajlasma orani artis gösterdi. Bumble, OkCupid, Tinder gibi uygulamalar, kullanici sayisinin iki katina çiktigini belirtti.

Arastirmalara göre arkadaslik uygulamasi kullanicilarinin 22’si uygulamalari sosyal izolasyon sirasinda iletisim ihtiyaci ve dayanisma için kullaniyor.

35 yasin altindakilerde kullanimin 94,4 arttigi görülüyor. Arastirmalar tanisma uygulamalarindaki mesajlasmada fonksiyonunda da artis oldugunu gösteriyor. Öyle ki Tinder, kullanicilari arasindaki diyalogun 20, OkCupid’de ise mesajlasmalarin 30 arttigini belirtiyor.

 

Yeni normal” görüntülü görüsme

Arkadaslik uygulamalarinda tanisan kisiler salgin nedeniyle fiziksel bulusma tercih etmiyor. Arastirmalar, sesli arama ve görüntülü sohbet oraninda 84’lük artis oldugunu ortaya koyuyor. Görüntülü konusmalarin en az 30 dakika sürmesi de fiziksel baglanti sinirli oldugunda insanlarin etkilesim ve sosyallesme için baska yollar aradigini gösteriyor.

 

Yerli sohbet ve tanisma uygulamasi Craash çikti

Son yillarin popüler paylasim formati olan “story”yi tanisma ve sohbet uygulamasina uyarlayan Craash adli yerli tanisma uygulamasi, koronavirüs sürecinde farkli formatiyla kullanicilarin karsisina çikti

. Android ve iOS magazalarda ilk gün içinde 25 binden fazla kullanici tarafindan indirilen Craash, 1 saat yayinda kalan tek bir fotografla kullanicilarin sohbet arkadasi bulmasina olanak taniyor.

Uygulamanin profil olusturmadan, kisisel bilgi paylasmadan, sadece tek fotografla sohbete katilmasi kullanicilarin begenisini kazaniyor. Kullanicilar craash.net adresini ziyaret ederek detayli bilgi ve magaza baglantilarina ulasabilir.

 

 

Salgin nedeniyle tanisma uygulamalarindaki etkilesim kaliplarinin degistigi görülüyor. OKCupid kullanicilarin kisisel profilinde corona virüsünden bahsedilme oraninda 262’lik bir artis görüldügünü belirtiyor.

Uygulamalar da isleyisini salgina göre degistiriyor.

Örnegin, Tinder uygulamasi açildiginda ekranin yan tarafinda kullanicilara kisisel görüsmelerin risklerinden bahsedilerek ellerin sik sik yikanmasi, her daim el dezenfektani tasinmasi, yüze dokunulmamasi ve halka açik görüsmelerde kisisel mesafenin korunmasi gerektigi yönünde hatirlatmalar beliriyor.


Hibya Haber Ajansi


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °