Akaryakit Hirsizlari Yakalandi.

AKARYAKIT HIRSIZLARI YAKALANDI.

Gündem 14.05.2020 12:17:59 0
Akaryakit Hirsizlari Yakalandi.

Afyonkarahisar ili Sinanpasa ilçesi Serban Beldesinden geçen NATO Petrol Boru Hatti'nda petrol basincinda düsüs yasandigi boru hattinda görev yapan personel tarafindan bildirilmis ve Sinanpasa Ilçe Jandarma Komutanligi tarafindan olay yerine gidilerek yapilan kontrollerde boru hattina kelepçe ve vana eklemek suretiyle akaryakit çalindigi tespit edilmistir.

 

Afyonkarahisar II Jandarma Komutanligina bagli JASAT ve Sinanpasa Ilçe Jandarma Komutanligi ile birlikte yürütülen ortak operasyonda; akaryakit çalmakta kullanilan kelepçe ve hortumlar üzerinde yapilan detayli arastirmalar neticesinde, bahse konu malzemeleri üreten Istanbul Ilindeki firmaya ulasilmis, firmanin, hirsizlikta kutlanilan malzemeleri, Izmir ili Torbali Ilçesinde bulunan bir toptanci firmasina sattigi bilgisine ulasilarak,

Izmir/Torbali Ilçesindeki firma ile iletisime geçilmis ve malzemelerin T.D. isimli sahis tarafindan satin alindigi tespit edilmistir. T.D. isimli süpheli hakkinda yapilan arastirmalar sonucunda, sahsin üzerine kayitli bulunan 45 D... plakali kamyonet ile 17 Nisan 2020 tarihinde yaninda bulunan kimligi belirsiz (2) süpheli ile birlikte, Izmir Ilinden Afyonkarahisar iline geldigi ve hirsizlik tarihinden yaklasik 10 gün sonrasinda da Afyonkarahisar sehir merkezinden bahse konu olan hirsizlik olayinin gerçeklestigi bölgeye giderek, tekrar Izmir Iline döndügü tespit edilmistir.

 

JASAT ekipleri tarafindan; süphelilerin kimlik ve adres tespiti yapilarak, , 06 Mayis 2020 tarihinde Izmir iline gidilmis, B.K. isimli süphelinin evinde yapilan aramalarda PKK]KCK terör örgütünü temsil eden bez parçalari ele geçirilmistir.

Bahse konu hirsizlik olayi ile ilgili yakalanan BK. Izmir ilinden Afyonkarahisar Iline getirilmis olup, T.D. ve R.T. isimli süphelileri arama çalismalarina devam edilmektedir.

 

 


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °