Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas Afyonkarahisarda Yol Uygulamasina Katildi

Milletimiz çok büyük bir hassasiyetle alinan tedbirlere uyuyor”

Gündem 24.05.2020 16:42:17 0
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas Afyonkarahisarda Yol Uygulamasina Katildi


Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Afyonkarahisar’daki uygulama noktasinda uygulamaya katilarak vatandaslarin bayramini kutladi. Aktas burada yaptigi açiklamada, ülke genelinde vatandaslarin yasaga uyma oraninin çok yüksek olduguna dikkat çekti. Aktas, “Milletimiz çok büyük bir hassasiyetle alinan bu tedbirlere uyuyor” dedi.
Afyonkarahisar-Ankara Karayolu Susuz Kavsaginda bulunan jandarma uygulama noktasinda uygulamaya katilan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktras, jandarma ekiplerinin ve vatandaslarin bayramini kutladi. Aktas, beraberinde Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Il Emniyet Müdürü Ali Temiz, Afyonkarahisar Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Hamza Çömez ile birlikte degerlendirmelerde bulundu
Gazetecilere açiklamalarda bulunan Emniyet Genel Müdürü Aktas, yeni tip korona virüsle mücadele kapsaminda alinan karar üzerine millet olarak evlerde olundugunu vurguladi.

Gerek emniyet teskilati, gerekse jandarma teskilatinin bütün kadrosuyla sahada oldugunu kaydeden Aktas, "Hem halkimizin genel anlamda huzur ve güven ortamini saglamak hem de sokaga çikma yasagiyla, korona virüs salginiyla ilgili tedbirleri sahada uygulamak için arkadaslar görevlerinde basinda

. Insallah milletin bu noktada gösterecegi duyarlilik ve hassasiyetle korona virüsle mücadeleyi simdiye kadar oldugu gibi bundan sonra da Allah'in izniyle basariyla sürdürecegiz" dedi.
Bir basin mensubunun "Tüm yurt genelinde sokaga çikma kisitlamasi vardi ülke genelinde yasaga uyma oranlari nasildi" sorusuna Aktas, “Çok yüksek hemen hemen istisnasi yok gibi.

Milletimiz çok büyük bir hassasiyetle alinan bu tedbirlere uyuyor.

Bundan önceki dönemlerde de yine alinan bütün önlemlere büyük bir hassasiyetle milletimiz uydu.

Tabi uymayanlar da oldu çok istisnai de olsa onlarla ilgili de gerekli islemler yürütüldü.

Dedigim gibi büyük bir ciddiyetle büyük bir hassasiyet ve özveriyle milletimiz bu tedbirleri uyguluyorlar.

Insallah bu hassasiyeti devam ettirdigimiz sürece Allah'in izniyle korona virüsle mücadele noktasinda dünyaya su ana kadar oldugu gibi bundan sonra da en örnek uygulamayi gösterecegiz” diye cevap verdi.
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Mustafa Tutulmaz da Ramazan Bayrami'nin buruk kutlandigini söyledi.

Ülkenin ve dünyanin korona virüs sikintisiyla bas basa kaldigini belirten Tutulmaz, "Sükür dünyada bunun mücadelesini en iyi veren ülkelerden biri olduk. Bundan dolayi da ne kadar sükretsek azdir" diye konustu.


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °