Rahvan Atlar Kosu Bandinda Yarisa Hazirlaniyor

Sokaga çikma yasaginda kosu bandinda atlar yarisa hazirlaniyor

Gündem 26.05.2020 18:57:31 0
Rahvan Atlar Kosu Bandinda Yarisa Hazirlaniyor

Afyonkarahisar’in Sandikli ilçesinde rahvan at yetistiricileri ve yarisçilari, sokaga çikma yasaginda atlarinin formunu kosu bantlarinda koruyor.
Ilçede rahvan at yetistirici ve yarisçisi olan Nuri Arslan, Korona virüs (Covid-19) nedeniye sokaga çikma kisitlamasinda atlarini besihanesine yaptirdigi özel kosu bandinda yarislara hazirlamaya çalistiklarini belirtti.

Her gün düzenli olarak atlarin bakim ve antrenmanlarini yaparak rahvan at yarislarina hazirladiklarini ifade eden Arslan, “Ramazan bayrami nedeniyle uygulanan sokaga çikma yasagindan dolayi atlarimizi disari çikarmadan özel olarak yaptigimiz kosu bandinda antrenmanlarini devam ettirerek yarislara hazirlamaya çalisiyoruz

. Burada 4-5 tane atimiz var bunlari hepsini günlük belirli süreler ile yarislara hazirliyoruz.

Tabi bu yil yarislar olur ise yarislara katilacagiz.

Olmazsa seneye katilmak için düzenli egitimlere devam edecegiz.

Yaz, kis sürekli bu egitimlere devam ediyoruz. Atlarimizin formda olmasi gerekli. Kisitlama olmadigi günler günlük binilimleri yapiliyor. Kisitlama oldugu zamanda böyle yürüyüsler ile atlarimizin formunu korumaya çalisiyoruz” dedi.
Türkiye’de rahvan at yarislarinda bir çok derece yaptiklarini belirten Arslan, “Rahvan at yarislarinda bölge ve Türkiye’de birçok 1.’lik ve 2.’liklerimiz var.

Canli hayvan oldugu için mecburen formlarini korumaya özen gösteriyoruz. Sürekli egitimlerini ve yemeklerini belirli saatlerde vermeye çalisiyoruz

. Aldigimiz özel izinle çiftligimize gelerek bu sekilde atlarimizi çalistirarak yarislara en iyi sekilde hazirlamaya çalisiyoruz” diye konustu.


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °