Baskan Sezenden 27 Mayis Darbesi Için Kinama Mesaji

“Katillerin torunlari degismemistir”

Gündem 27.05.2020 13:24:33 0
Baskan Sezenden 27 Mayis Darbesi Için Kinama Mesaji

AK Parti Il Baskani Hüseyin Sezen, 27 Mayis 1960 Darbesi’nin yil dönümü dolayisiyla bir mesaj yayinladi. Baskan Sezen mesajinda “27 Mayis 1960’da milli iradeye darbe indiren cuntanin Yassiada’da isledigi cinayetin ardindan sivil siyaseti mahkûm edip katlettiler.

Bunlarin üstüne de milletin sesini susturmak için bugünü bayram ilan ettiler. Unutursak bize yaziklar olsun!” dedi.

 

AK Parti Il Baskani Hüseyin Sezen, 27 Mayis 1960'ta yapilan darbeyi kinayan bir mesaj yayinladi.

 

“Katillerin torunlari degismemistir”

 

“Aziz milletimizin hamuru Islam ve irfanla yogrulmustur” diyen Sezen, “Bu millete alçaklik, sefillik, kalleslik, vicdansizlik ve edepsizlik asla yakismaz. Bu nedenle 27 Mayis 1960 yilinda halkin oyuyla seçilmis Basbakan Adnan Menderes’i asanlar ne Türk ne de Müslümandir.

Unutulmamalidir ki Menderes, Fatin Rüstü Zorlu ve Hasan Polatkan’i alçak bir cinayetle katleden katillerin bugünkü torunlari ne degismis ne de akillanmistir.

Bunlar utanma duygularini kaybettiginden dolayi bu günlerde 60 yil evvel ki cuntaci katillerin söylemlerini benimsediklerini her firsatta dile getirmekten çekinmemektedir” ifadelerine yer verdi.

 

“Oy kullanmak için sirada bekleyen bir basbakani asip ‘diktatör’ dediler”

 

Sezen, “Yillar geçse de bu zalim zihniyet degismez; her zaman aynidir. Bu zihniyet, dogrunun ne oldugunu duyup, anlayip, bilip de sirf inadindan, kibrinden ve içindeki kötülükten dolayi Islam’a ve temelde de insana düsman olan ‘Ebu Cehil’ demektir, ‘firavun’ demektir. Bu yüzden Türk’ün Müslümani olur, Hristiyani olur ama Firavunu, Ebu Cehil’i olamaz. Türk, firavunlarla is tutamaz. Bu yüzden Menderes, Zorlu ve Polatkan’i asanlar ne Türk ne de Müslümandir

Bu firavunlarin 27 Mayis'ta sivil siyaseti mahkûm edip katletmekle kalmayip, milletin sesini susturmak için bugünü bayram ilan ettiklerini, yine bu firavunlarin diktatör diye astiklari nazik Basbakan Adnan Menderes’in oy kullanmak için bile sira bekleyen biri oldugunu da asla unutmayin” dedi.

“60 yil geçse de iyilikle yad edilip Fatihalarla aniliyor”

Sezen mesajini, “28 Subat’in bin yil sürecegini iddia eden ve kendini aziz milletimizin üstünde görüp her türlü zulmü reva gören ve parmak sallayanlarin ölümü ile, ölümünün üzerinden 60 yil geçse de iyilikle yad edilip, Fatihalarla anilanlar bir olur mu? 27 Mayis Darbesini lanetliyor, Adnan Menderes ve arkadaslarini rahmetle aniyorum” ifadeleri ile noktaladi.


Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °