Döger Belediyesinin Imar Sinirlari Içerisindeki Bir Yoldur.

DÖGER BELEDIYESI’NIN IMAR SINIRLARI IÇERISINDEKI BIR YOLDUR.

Gündem 27.05.2020 17:49:09 0
Döger  Belediyesinin Imar Sinirlari Içerisindeki Bir Yoldur.

Geçtigimiz gün çesitli internet haber sitelerinde yayinlanan Döger’de 700 metrelik bir yolun Il Özel Idaresi tarafindan asfalt çalismasi yapilacagi sirada AK Partili siyasetçiler tarafindan engellendigine yönelik haber ve yorumlarda bulunulmustur.

Öncelikli olarak bozuk oldugu ve yapilmasi gerektigi söylenilen yol 20 metre genisliginde 780 metre uzunlugunda ve Yani her belediyenin kendi sorumlugunda olan bir yol gibi Döger Belediyesi’nin kendi sorumlulugunda ki bir imar yoludur. Dolayisiyla burada yapilmasi gereken bozuk bir yol var ise ki vardir, bu yolu yapma sorumlulugu ve görevi Döger Belediyesi’ne aittir

. Il Özel Idaresi sadece Döger Kasabasi’nda degil hiçbir ilçe veya belde belediyesinin kendi sorumlulugunda olan bir imar yolunun asfaltlanmasi veya baska bir sekilde düzenleme yapmasi yasal olarak mümkün degildir.

Dolayisiyla yasal olarak yapilmasi mümkün olmayan bir yolun siyasiler tarafindan engellenmesi de söz konusu olamaz.

Il Özel Idaremizin yürütme organi yetkilileri Döger Belediyesi’nin müracaati üzerine yolda bir inceleme yaparak bir maliyet hesabi çikarmis, ancak belediye yetkilileri tarafindan tamam denilmesine ragmen sonradan “Bizim ödeme imkanimiz yok” cevabi verilmistir. Il Özel Idaremiz belediyelerimize hangi siyasi partiye mensup olursa olsun maliyet fiyatlari ile asfalt çalismasi yapmaktadir.

Döger Belediyesi’de maliyeti karsilamasi halinde her zaman için Il Özel Idaresi, bu yolu asfaltlayabilir. Nitekim Çay’da, Çay Pazaragaç Beldesi’nde ve Emirdag ilçemizde belediyelerimiz maliyeti karsilayarak asfalt islemini il özel idaresine yaptirtmislardir. Hatta enterasan bir sey söyleyelim.

Pazaragaç Belediyesi’nin ve Emirdag Belediyesi’nin sicak asfalt yaptirdigi yol, belediyenin kendi sorumlulugunda olan bir yol olmayip Il Özel Idaresi’nin kendi yol aginda olan yollardir

. Belediyelerimiz bu yollar bizim prestij yollarimiz biz maliyetini karsilayalim sicak asfalt yapilsin demisler ve bu sekilde sicak asfalt yapilmistir. 

Ögrendigimize göre Döger Belediyemiz bu bozuk olan anayola çikan birçok ara sokagi parke olarak ihale ettigi halde bu yolu ihale etmemistir. Buradaki amacin ne oldugu konusunda bizde tahminde bulunabiliyoruz ama kesin bir kanaate varamiyoruz

Ancak bu yolun tekrar ve tekrar ifade ediyoruz ki belediyenin kendi sorumlulugunda olan bir imar yolu oldugunu herkesçe bilinmesini arzu ediyoruz.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °