Migren Ve Eklem Agrilari Gibi Bir Çok Agrilarin Tedavisinde “Nöral Terapi” Yöntemi Uygulaniyor

Migren ve eklem agrilari gibi bir çok agrilarin tedavisinde “Nöral Terapi” yöntemi uygulaniyor

Gündem 2.06.2020 18:03:54 0
Migren Ve Eklem Agrilari Gibi Bir Çok Agrilarin Tedavisinde “Nöral Terapi” Yöntemi Uygulaniyor

Özel Fuar Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmani Doç. Dr. Ali Salli, migren ve eklem agrilari basta olmak üzere birçok agriya çözüm olan “Nöral Terapi” yöntemi hakkinda bilgi verdi.
Nöral Terapi’nin hastaliklardan etkilenen veya hastaliklari etkileyen, agriya veya kroniklesmesine sebep olan fonksiyon bozuklugunu tedavi etmeye ve düzenlemeye yönelik tedavi soldugunu belirtene Doç. Dr. Ali Salli, “Nöralterapi lokal anestezik (bölgesel uyusturma isleminde kullanilan ilaçlar) maddelerin agri ve hastaliklarin tedavisi için dokulara, tetik noktalara, akupunktur noktalarina, otonomik ganglionlara, skar (iz) dokular üzerine ve farkli bozucu alanlara (hastaliklari tetikledigi düsünülen geçirilmis ameliyat veya problemli alanlara) enjekte edilmesi ile gerçeklestirilen bir tedavi yöntemidir. Nöralterapide, lokal anestezik maddenin anestezik etkisi kullanilmaz.

Otonom sinir sisteminin olusturdugu, enerji yükseltici (hiperpolarize edici) uyari ile gerçeklestirilen bir regülasyon (düzenleyici) tedavidir” diye konustu.
Nöral Terapi’nin uygulandigi hastaliklarida siralayan, Doç. Dr. Salli, “Kas iskelet sisteminin akut veya kronik agrili durumlari, siddetli ve geçmeyen bas agrilari (migren), bas dönmesi (vertigo), lenf dolasim bozukluklari, kabizlik, gaz siskinlik gibi mide bagirsak rahatsizliklari (reflü, IBS), hormonal dengesizlikler (tiroid), huzursuz bacak sendromu, Alerjik kökenli hastaliklarda (alerjik astim, alerjik rinit) gibi hastaliklarda kullanilabilir.

Tüm yas gruplarinda, emziren kadinlarda ve hamilelerde uygulanabilecek kadar zararsiz bir tedavi yöntemidir.

Sadece myastenia graves kas hastalarinda uygulanmaz. Ayrica tiroid hastaliklari tedavisi nedeni ile atom tedavisi olan hastalara 6 ay süresince uygulanmamalidir.

Uygulama yaklasik bir haftalik (hastadan hastaya degisebilir) seanslar halinde gerçeklestirilir. En az 3 en fazla 10 seans uygulanmaktadir

. Normal bir enjeksiyondan daha agrili degildir. Agri için uygulandiginda bazi hastalarda ani rahatlama olurken asil etkisi haftalar içerisinde ortaya çikar.

Uygulama sonrasi hastalar günlük yasantisina devam edebilir.

Düzenli ilaç kullanan kalp, tansiyon, diyabet gibi hastaliklari bulunan hastalarin nöralterapi tedavisi almalarinda bir sakinca yoktur. Bundan dolayi Ilaci kesmek ya da dozunu degistirmek gerekmemektedir” dedi.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °