Turkiye Normallesmeye Hazir

Turkiye Normallesmeye Hazir.

Gündem 3.06.2020 09:53:25 0
Turkiye Normallesmeye  Hazir

Koronavirüs (KOVID-19) sebebiyle neredeyse 3 aydir devam eden kisitlamalarin çogu kalkiyor, 1 Haziran’da sokaga çikma kisitlamalari ve bazi seyahat kisitlamalari kalkacak, restoran ve kafeler açilacak.

1 Haziran’dan itibaren baslayacak yeni dönemin kurallari, nereler açiliyor ve hangi kisitlamalar devam ediyor: Devam edecek kisitlamalar: 65 yas ve üstü ve 0-18 yas için sokaga çikma yasaklari devam edecek, “kritik” yas grubunda sayilan bu kisiler belirli günlerin saatlerinde önceden oldugu gibi çikabilecekler.

65 yas ve üstü vatandaslar Pazar günleri 14:00-20:00’da çikabilecekler. 0-18 yas grubu ise Çarsamba ve Cuma olmak üzere, 14-00-20.00’da disari çikabilecekler.

Sokaga çikma kisitlamasina tabi 0-18 yas grubundakiler bakici, aile büyükleri, kres/gündüz bakimevlerine gidebilecek, veli nezaretinde yolculuk yapabilecek.

65 yas ve üzerindeki vatandaslar arasinda isletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, serbest meslek sahipleri ile çalisanlardan durumlarini aktif sigortaliliklarini gösteren SGK hizmet belgesi, vergi kaydi, sirket yetki belgesi, oda ve birlik kimliginden biriyle belgeleyenler, sokaga çikma kisitlamasindan muaf tutulacak. Eglence mekanlari, nargile satis yapan isletmeler, barlar, kulüper, vb bir süre daha kapali olacak. Kalkan kisitlamalar:

1 Haziran’da seyahat kisitlamasi kalkiyor. Kara, Hava ve Deniz yolu ile yapilan bütün seyahatler birçok ilde tekrardan baslayacak. 15 ilde (Ankara, Balikesir, Bursa, Eskisehir, Gaziantep, Istanbul, Izmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak) 3 Haziran Çarsamba günü saat 24.00’a kadar seyahat kisitlamalari bütün vasitalar dahil olmak üzere devam edecek. 18 yas alti seyahat etmek isteyenler ise sadece ebeveynleri ile seyahat edebilecek.

Restoran, çay bahçeleri, kafeler, pastaneler, kiraathaneler, dernek lokalleri, yüzme havuzlari ve kaplica gibi isletmeler

Saglik Bakanligi tarafindan talep edilen hijyen kurallari dogrultusunda tekrardan hizmet vermeye baslayacaklar.

Bu kategoride olan isletmeler saat 22.00’a kadar hizmet verebilecek. Memurlar 1 Haziran itibariyle normal mesailerine geri dönecekler, kronik hasta olanlar izinli kabul edilecek.

Plajlar, müzeler, ören yerleri, hipodromlar ve milli parklar belirlenen hijyen kurallari dogrultusunda tekrardan açiliyor. Spor salonlari ve tesisleri tekrardan hijyen kurallari dogrultusunda açiliyor. Spor salonlari saat 24.00’a kadar hizmet verebilecek.

Hayvan pazarlari ve hipodromlar 1 Haziran’da tekrardan hizmet vermeye devam edecekler.

Eczanelerde normale dönüs, 1 Haziran Pazartesi günü itibariyle Istanbul’da eczaneler hafta içi ve cumartesi saat 09.00-19.00 olacak. Sürücü kurslari tekrardan açilacak Kresler ve gündüz bakim evleri açilacak.

Hali sahalar, tenis kortlari ve benzeri spor alanlari tekrardan faaliyete geçiyor. Kütüphaneler, millet kiraathaneleri, gençlik merkezleri, gençlik kamplari 1 itibariyle faaliyetlerini sürdürecek.

Cezaevlerinde kapali görüsler tekrardan 1 Haziran’da basliyor, Adliyeler HSK karari ile tüm yargisal faaliyetlere baslayacak.

Dinlenme tesisleri hizmete baslayacak. Deniz turizmi, ulastirma ve balikçilikta alinan tedbirler kapsaminda geri dönüyor


Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °