Dünya Motokros Sampiyonasi Için Hazirliklara Baslandi

DÜNYA MOTOKROS SAMPIYONASI IÇIN HAZIRLIKLARA BASLANDI

Gündem 4.06.2020 14:10:54 0
Dünya Motokros Sampiyonasi Için Hazirliklara Baslandi

 

Cumhurbaskanligi himayelerinde 3. kez Afyonkarahisar'da düzenlenecek Dünya Motokros Sampiyonasi, Eylül ayinda gerçeklesecek. Koronavirüs sürecinde normallesmenin ilk adimlari bu sampiyonayla atilacak.

Cumhurbaskanligi himayesinde Afyonkarahisar Belediyesi'nin destekleriyle Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafindan organize edilen Dünya Motokros Sampiyonasi öncesi hazirliklara baslandi.

Eylül ayi içinde düzenlenecek Afyonkarahisar Motosiklet ve Spor Festivali'nde; Dünya Motokros Sampiyonasi MXGP, Dünya Motokros Sampiyonasi (Gençler) MX2, Dünya Kadinlar Motokros Sampiyonasi WMX, Avrupa Motokros Sampiyonasi (Open) EMX Open'in yer aldigi 4 büyük yaris yapilacak.

 "BU SAMPIYONA NORMALLESME SÜRECININ MESAJI OLACAK"

Aftonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Afyonkararhisar'da 3.'sü düzenlenen Motokros Sampiyonasi ile dünyaya normallesme sürecinin mesajini vereceklerini belirtti. Zeybek, "Dünyayi kasip kavuran bir korona virüs hadisesi var. Bundan dolayi dünyada oldugu gibi ülkemizde de spor müsabakalari, ligler, sampiyonalarin tamami ötelenmisti.

Çok sükür dünyada belki de korona virüsle mücadelede en iyi, en olumlu tedbirleri alan tek ülkeyiz

. Normallesme sürecine de insallah önümüzdeki günlerde, önümüzdeki aylarda girecegiz. Normallesme sürecine girdigimiz andan itibaren de Zafer Haftasiyla birlikte eylül ayinin ilk haftasinda Dünya Motokros Sampiyonasi'nin güzel ilimiz Afyonkarahisar'da 3.'sünü gerçeklestirerek bir mesaj vermek istiyoruz.

Burada Cumhurbaskanligimiz himayesinde 3.'sünü tertipleyecegimiz sampiyona dolayisiyla Cumhurbaskanimiza çok tesekkür ediyoruz, sükranlarimizi sunuyoruz.

Korona virüs müptelasindan da kurtulusumuzun bir nisanesi olarak bu sampiyonaya ev sahipligi yapacagiz" diye konustu.ÜLKE:

"BU KRIZI FIRSATA ÇEVIRMEYI DÜSÜNÜYORUZ"

Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Ülke ise tarihin netlestigini belirterek, 4-5-6 Eylül'de Dünya Motokros Sampiyonasi'na, Afyonkarahisar'in ev sahipligi yapagini bildirdi.

Ülke, "Ayni zamanda Türkiye, Motofest'e ev sahipligi yapacak. Insallah sanki ilk sene heyecaniyla, ilk 2 seneden çok daha iyi bir organizasyonu yapmayi planliyoruz baskanimla. Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak biz de bu krizi gerçekten Afyonkarahisar ve ülkemiz adina firsata çevirmeyi düsünüyoruz.

Çünkü turizm sektörü çok büyük bir darbe aldi, bu turizm sektöründe de Türkiye'nin tanitimina Afyonkarahisar ve Dünya Motokros Sampiyonasi ile çok önemli mesajlar verecegiz.

Türkiye'nin ne kadar düzenli bir ülke oldugunu, Afyonkarahisar'in termalde ne kadar önemli bir sehir oldugunu Dünya Motokros Sampiyonasi ile birlikte herkese duyurmus olacagiz

. En son uluslararasi federasyonla görüstük, aslinda ilk iki yaris yapilmisti mart ayinin 1. ve 2. haftasi, Hollanda'yla ve Ingiltere ile baslayan yaris ara vermisti. Agustos'un ilk haftasi Rusya, Slovakya ve 23 Agustos'ta Finlandiya yarisi yapilacak. Eylül ayinda Türkiye'de gerçeklesecek. Su anda takvim itibariyle 6. yaris Türkiye'de olacak. Aslinda bu da bizim için çok daha degerli bir hale geldi. Hem yarisçi sayisi, hem de gelen anlaminda çok daha artis olacak ve bir de bu sene her sene kaçirdigimiz üniversite ögrencilerini de agirlamis olacagiz bu tarihte" dedi.


Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °