Ögrenciler Frig Vadisindeki Eserleri 3 Boyutlu Olarak Tasarlayacak

Ögrenciler Frig vadisindeki eserleri 3 boyutlu olarak tasarlayacak

Gündem 9.06.2020 17:21:04 0
Ögrenciler Frig Vadisindeki Eserleri 3 Boyutlu Olarak Tasarlayacak

Afyonkarahisar’in Ihsaniye ilçesinde kurulan atölye ile ögrenciler Frig vadisindeki eserleri 3 boyutlu olarak tasarlayacaklar.
Zafer Kalkinma Ajansi, Ihsaniye Kaymakamligi ve Ihsaniye Milli Egitim Müdürlügü tarafindan ortaklasa kurulan “Ihsaniye Kendin Yap Atölyesi” ögrencilere egitim verecek.

Egitim atölyesi Ihsaniye Atatürk Ortaokulu Okulu ve Gazligöl Ortaokulu olmak üzere 2 okulda egitim vermeye basladi. Egitim alan ögretmen ve ögrenciler tarafindan Frig vadisinde buluna eserler 3 boyutlu olarak tasarlanacak.

“Ilimizdeki teknolojik imkanlari en iyi sekilde degerlendiriyoruz”
Proje koordinatörü Sebahattin Kiliçarslan, eylül ayinda çalismalara baslayacaklarini belirterek, “Covid-19 süreci geçtikten sonra okullarin açilmasiyla birlikte buradaki ilkokul ve ortaokul düzeyinde 7-14 yas arasi ögrencilerimize robotik kodlama egitimi, ahsap tasarim egitim ve 3 boyutlu modelleme egitimleri verecegiz.

Ders disi etkinlikleri daha iyi sekilde geçirmeleri için bir ortam saglamaya çalisiyoruz.

Ilimizdeki teknolojik imkanlari en iyi sekilde degerlendirmek için öncelikle ögretmenlerimizi egitecegiz

. Zafer Kalkinma Ajansinin bize vermis oldugu destekle bu adimi gerçeklestiriyoruz” dedi.
Frig Vadisindeki eserlerin atölyede kodlanacagini belirten Kiliçarslan “Robotik kodlama egitimini 18 ögretmene verilirken egitim 1 hafta sürecek ve yaklasik olarak 50 saatlik bir egitim olacak.

Ahsap tasarim egitimi ise 2 buçuk gün sürecek. Bölgemiz de önemli bir yer tutan Frig Vadisindeki eserlerimizi buradaki robot ve ahsap materyallerle birlestirmeyi düsünüyoruz

. Ayni zamanda da 3 boyutlu tasarimlarini da yapmayi düsünüyoruz” diye konustu.


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °