Nakliye Soförünün Duyarliligi 500 Bin Tl Degerindeki Çalinti Yagi Kurtardi

Nakliye soförünün duyarliligi 500 bin TL degerindeki çalinti yagi kurtardi

Gündem 13.06.2020 20:25:33 0
Nakliye Soförünün Duyarliligi 500 Bin Tl Degerindeki Çalinti Yagi Kurtardi

Bursa’da, bir ayçiçegi fabrikasindan Ankara’ya gönderilmek üzere tira yüklenen 24 ton sivi yag çalindi. Süpheli veya süpheliler tarafindan Eskisehir’e getirilen mallar iz kaybettirmek için bir baska tira aktarilirken, nakliye soförünün duyarli davranisi sonucu yaklasik 500 bin TL degerindeki sivi yag polis ekiplerince ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre; Bursa’da bulunan bir fabrikadan 24 ton ayçiçek yagi alan nakliyeci S.A., mali tir ile Ankara’daki toptancilara götürmek yerine Eskisehir’e getirerek, iddiaya göre elden çikarmak için müsteri aradi.

Yaglarin sahibi olan sirketin Bölge Müdürü Oguz Piynar ise, yaglarin toptanciya ulasmadigini ögrenince Bursa Jandarma Komutanligi’na ihbarda bulundu.

Yapilan çalismalarda yaklasik 500 bin lira degerinde olan ayçiçek yagi yüklü tirin Ankara yerine Eskisehir’e geldigi tespit edildi.
Eskisehir Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri ihbar üzerine olayla ilgili sorusturma baslatti.

Yaglari satmak için müsteri aradigi tespit edilen süpheli S.A.’nin izini kaybettirmek için tirinda yüklü yaglari Eskisehirli nakliyeci Ali Tunç ile anlasarak aracina yüklettigi ögrenildi

. Tir sürücüsü Tunç, iki kez teslim adresi degistirilen ve faturasi olmayan yaglarin çalinti olabilecegini düsünerek aracini Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir otoparka çekip, aküsünü söktü

. Akabinde polise yag yüküyle ilgili bilgi verdi.

Polis ekipleri, ayçiçek yaglarini satmak için toptancilarla görüstügü belirtilen R.A.'yi kisa sürede yakalayip gözaltina alindi. Tir sürücüsü S.A.’nin yakalanmasi için ise çalisma baslatildi.

“Gecenin ilerleyen saatlerinde polis ekipleri bizim çalinan ürünlerimizi buldular”
Yag sirketinin Bölge Müdürü Oguz Piynar, Eskisehir’de nakliyeci olan Ali Tunç’un dikkati ve duyarliligi ile Eskisehir Emniyet Müdürlügü’nün yogun çabasi sonucu ürünlerini bulduklarini belirterek

, “Bir ürün tasimaciligi yapiyoruz. Bir yag tasimaciligi yapiyoruz. Buna bagli olarak bir yükleme yaptik

Bursa ilinden. Kontrollerde takibine ulasamadik, uzun bir arayis oldu. Eskisehir emniyeti Asayis Sube Müdürlügü yogun bir çaba içerisine girdi. Ilgili aramalarda bulundu, sahislar üzerinde ciddi bir efor sarf etti. Yogun bir gündemle gecenin ilerleyen saatlerinde polis ekipleri bizim çalinan ürünlerimizi buldular.

Ürünlerimiz baska bir araca aktarilmis sekildeydi. Sag olsun yükü üzerine alan baska bir sürücü arkadas, onun duyarli davranisiyla ürünlerimizi suan bulmus durumdayiz

. Durum bundan ibaret. Bu ürün Bursa'dan Ankara'ya gidiyordu. Bu ürün yolda çalinmisti

. Biz çalindigina kanaat getirdik. Çalindi, nihayetinde gecenin sonunda çalinan malimiza asayis subenin etkin çalismasiyla ulasmis olduk” ifadelerini kullandi.

“Mali ikinci kez aktarma yapan sürücünün ciddi bir duyarliligi var”
Piynar ayrica, çalinti malin yüklendigi nakliye soförünün büyük bir duyarlilik gösterdigini belirterek, “Süpheli durum üzerine araci güvenli bir yere çekiyor ve emniyet birimine haber veriyor

. "Süpheli bir durum var, üzerimde yag var. Dolayisiyla gidip geliyorum

, Bursa iline gidip geldim. Mamulü üzerimden almadilar" seklinde bir süphe ile emniyet birimlerine bilgi veriyor

. Bunun üzerine zaten konu arastirildigi için çok çabuk bir sekilde emniyete ulasilip, sonuca ulasiliyor.

Yani burada sürücünün ciddi bir duyarliligi var. Mali ikinci kez aktarma yapan sürücünün ciddi bir duyarliligi var. Yagin maliyeti 450-500 bin TL civarindaydi” seklide konustu.

“Araci emniyetli bir yere çekip aküsünü söktüm, kendimi garantiye aldim”
Nakliye soförü Ali Tunç ise, mali yükleyen sahislardan süphelendigini belirtip, araci güvenli bir alana çektigini söyleyerek, “Bugün bir hirsizliga engel oldum.

Ben bir yerden yük sardim. Sardiktan sonra bu sahislardan süphelendim. Süphelenince mecburen emniyet birimleriyle irtibata geçtim. Mali suanda emniyete teslim ediyorum. Kamerali, güvenli bir yere çektim araci.

Yani hirsizligi önlemis oldum bu arada. Araci emniyetli bir yere çekip aküsünü söktüm, kendimi garantiye aldim

. Emniyet birimlerinin gelmesini bekledim ve insanlardan da süphelendigim için mali emniyete bildirdim.

Emniyet de geldi malin çalinti oldugunu ögrendi ve mali suan teslim ediyorum” dedi.


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °