Afyonkarahisarda Çarsi Ve Mahalle Bekçilerine Gelistirme Egitimi Verilmeye Baslandi

Afyonkarahisar’da çarsi ve mahalle bekçilerine 'gelistirme egitimi' verilmeye baslandi

Gündem 18.06.2020 11:07:34 0
Afyonkarahisarda Çarsi Ve Mahalle Bekçilerine Gelistirme Egitimi Verilmeye Baslandi

 Emniyet Genel Müdürlügü’nün 81 ilde yürüttügü egitim faaliyetleri kapsaminda Afyonkarahisar’da çarsi ve mahalle bekçilerine ‘Gelistirme Egitimi’ verilmeye baslandi.
Çarsi ve mahalle bekçilerine yönelik hazirlanan gelistirme egitimi programi teorik ve pratik olarak uygulaniyor. Program kapsaminda bekçilere, "insan haklari davranis sekilleri", "etkili iletisim teknikleri", "bekçi kanuna göre çalisma saatleri", "durdurma ve kimlik sorma", "yakalama ve kontrolü saglama", "zor kullanma", "silah kullanma", "örnek olaylarin incelenmesi", "disiplin mevzuati" ve "suça el koyma" gibi konularda bilgiler aktariliyor.

Toplam 3 gün süreli egitimlerde il merkezinde 78, ilçeler de ise 115 bekçi faydalandi.

Faaliyette, uzman personelden ders konulari hakkinda detayli ve uygulamali bilgiler alan bekçiler, korona virüs tedbirleri kapsaminda dersliklerde sosyal mesafe kurularina uyarak egitimleri takip etti.
Afyonkarahisar Il Emniyet Müdürlügü Egitim Sube Müdürü Serap Yilmaz, düzenlenen egitim faaliyetleri kapsaminda il merkezinde 78 ilçelerde 115 bekçinin egitimlerden faydalandigini söyledi. Yilmaz söyle devam etti:
“Emniyet Genel Müdürlügü’nün belirlemis oldugu bir program dahilinde bütün Türkiye’de ve ilimizde mesleki gelisimini saglamak maksadiyla 3 gün süreli bir egitim yapilmistir.

Bu egitimde il merkezimizde toplam 78, ilçelerimizde 115 bekçi bu egitimlerden geçirilmistir.

Egitimlerde insan haklari davranis sekilleri, etkili iletisim teknikleri, bekçi kanuna göre çalisma saatleri, durdurma ve kimlik sorma yetkisi, yakalama ve kontrol yetkisi, zor kullanma, silah kullanma, örnek olaylarin incelenmesi, disiplin mevzuati, suça el koyma gibi bir takim dersler görevli egitmen arkadaslarimiz tarafindan verilmistir.”
Öte yandan egitimlerin belirli periyotlarda devam edecegi belirtildi.


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °