Ömer Mazinin Ilk Kitabi 14 Subati Çikardi

Ömer Mazi’nin ilk kitabi 14 Subat’i çikardi

Gündem 2.07.2020 17:55:16 0
Ömer Mazinin Ilk Kitabi 14 Subati Çikardi

 

Afyon’un deneyimli gazetecilerinden Ömer Mazi Koronavirüs nedeniyle “evdekal” sürecinde 14 Subat adli kitabini tamamlayarak yayinlatti. Mazi ikincisi basilmaya hazir olmak üzere 3. Kitabini yaziyor.

 

Gazeteci Ömer Mazi ilk kitabi 14 Subat’i Cinius yayinlarindan çikarak yakinda tüm kitap satis noktalarinda yerini alacak. Mazi 14 Subat kitabi hakkinda sunlari söyledi

, “Bu kitabin büyük bir bölümü zaten hazirdi. Sadece firsat bulup yayinlatamiyorduk. Koronavirüs nedeniyle iptal edilen oyunlarimiz ve evlere kapanmamiz benim kitap yazmak için bulamadigim firsati sundu.

14 Subat kitabini tamamlayarak bastirdik ve raflarda yerini almaya basladi” dedi.

 

14 Subat adli kitabin 4 bölümden olustugunu söyleyen Mazi, “Kitap adindan da anlasildigi gibi 14 Subat sevgililer gününün tarihsel dogusunu anlatiyor

. Sonrasinda kendi hayatimda yasadigim 14 Subat gecesi ve asil konu olan 14 Subat’ta babam Musa Mazi’nin beyin kanseri olmasi ile basliyor.

Tam bir yil süren tedavi süreci ve yine 14 Subat tarihinde hayatini kaybetmesini anlatiyor. Kitabi okurken biraz üzülecegiz, belki aglayanlar olabilir, çünkü ben yazarken çok agladim”

 

Ömer Mazi,  “Bu kitap aslinda sadece babamla bizim aramizda yasanan bir olay degil.

Bu kitap aslinda her kanser hastasi ve yakininin basindan geçenleri anlatiyor. Burada okuyacaginiz sey bizim hikayemiz degil, sizin ve çevrenizde olan bir çok kanser hastasinin ve yakinin hastanede yasadiklari süreci anlatiyor. Bu kitabi okuyan birçok kisi eger ailesinde ve yakininda kanser hastasi olan biri varsa beni en iyi onlar anlar. Çünkü acilarimiz ortakti ve ayni kaderi paylastik” diye konustu.

 

Gazeteci Mazi’nin cevaplanmasi zor sorularini siraliyor,

“Size hiç sevdiginiz birinin 6 ay ömrü kaldigini söylediler mi? Ve bunu aileden hiç kimseyle paylasmadan bir yil yasadiniz mi?

Her gün takvim yapraklari birer birer eksilirken siz babaminiz gözün içine bakarak gülmek zorunda kaldiniz mi?

Ben kaldim, benim gibi yüzlerce hasta yakini kaldi. Hala da kalmaya devam ediyor.

Kanser denilen sinsi hastalik en sevdiklerinizi bir yilda elinizden alip götürüyor. Arkasinda acilar birakarak. 14 Subat adli kitabimiz bunlari anlatiyor” diye konustu.

Ömer Mazi

1970 yilinda dünyaya geldi. 1987 ile 1993 yillari arasi turizme sektöründe çalisti. 1994 yilinda çocukluk hayali olan gazetecilige basladi. 1996 ile 2009 yillari arasi Sabah Gazetesi Antalya ofisinde muhabir ve köse yazari olarak çalis. Hürriyet ve Cumhuriyet gazetelerinde haber ve yazilari yayinlandi.

Çesitli üniversite ve platformlarda konusmaci olarak yer aldi. Birçok internet sitesi ve gazetede köse yazilari yayinlandi.

1988 yilinda Antalya’da yilin gazetecisi ödülü aldi. 1999’da yilin en iyi fotograf ödülü aldi.

Çagdas Gazeteciler Dernegi, Türkiye Foto Muhabirleri Dernegi üyesi. Afyonkarahisar Internet Medyasi Radyo ve Televizyoncular Dernegi Yönetim Kurulu üyesi, Afyonkarahisar Kültür Turizm Dernegi kurucusu ve dernek baskani.

Evli ve iki çocuk babasi olan Ömer Mazi yazilarina hala devam ediyor.

Ilk kitabi 14 Subat 2020 yilinda yayinlandi. Yayinlanmaya hazir “Gerçek Sirlar” ve yazimi devam eden 153. Sokak kitaplari bulunuyor.


Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °