Yeni Müze Insaati Yeniden Ihaleye Çikiyor

Yeni müze insaati yeniden ihaleye çikiyor

Gündem 7.07.2020 16:50:08 0
Yeni Müze Insaati Yeniden Ihaleye Çikiyor

Yeni müze insaati yeniden ihaleye çikiyor

 

Afyonkarahisar’daki yeni müzenin insaati, teshir tanzimi ve çevre düzenleme isi ihaleye çikti.

AK Parti Il Baskani Hüseyin Sezen, milletvekilleri Veysel Eroglu, Ali Özkaya ve Ibrahim Yurdunuseven’in Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskani Naci Agbal ve Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy ile görüsmelerinin ardindan yeniden gündeme gelen müze için bu yil içinde ihaleye çikilmasi bekleniyor.

Afyonkarahisar’da Termal Turizm Bölgesi içerisinde kendine özgü mimarisiyle uluslar arasi nitelikteki müzelerde aranan gerekli bütün üniteleri içerisinde bulunduran yeni müze insaati, tamamlandiginda sürekli ziyaret edilebilecek ve Türkiye’de ilk olarak en son teknolojiyle donatilacak.

 

Müze yil içinde ihaleye çikacak

 

25 bin metrekare insaat alanina sahip müze tamamlandiginda 3 katli olacak ve 5 bloktan olusacak. Toplam da 55 bin 198 metrekare alan üzerine kurulacak müze için yeniden ihaleye çikilacak.

Ihalede proje daha önceki yipranmalar dolayisiyla bir bütün olarak ele alinacak

Afyonkarahisar yeni müze teshir tanzimi ve çevre düzenlemesi isinin tamamlanabilmesi için proje kapsaminda yapilacak imalatlarla ilgili yeniden ihaleye çikilacak.

Insaat imalatlari, çevre düzenlemesi, çevre düzenleme yol ve köprü, teshir tanzim, mekanik tesisat, elektrik tesisat ve interaktif uygulamalarin düzenlenmesi adina yil içinde yeniden ihaleye çikacagi açiklanan müze için AK Parti Il Baskani Hüseyin Sezen, AK Parti milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroglu, Ali Özkaya ve Ibrahim Yurdunuseven’in Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskani Naci Agbal ve Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy ile görüstükleri belirtildi.


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °