Patlama Sehidimiz Manga Son Yolculuguna Ugurlandi

Patlama sehidimiz Manga son yolculuguna ugurlandi

Gündem 10.07.2020 14:36:40 0
Patlama Sehidimiz Manga Son Yolculuguna Ugurlandi

Sakarya'nin Adapazari ilçesi Taskisigi mevkiinde meydana gelen patlamada sehit olan Afyonkarahisarli Jandarma Uzman Onbasi Fatih Manga son yolculuguna ugurlandi.

Gözyaslarinin sel oldugu cenaze töreninde sehidin bir yakinin tabutun basina gelip elleri ile dokunarak uzun süre dua okumasi ise herkesi yasa bogdu.

Cenaze törenine Içisleri Bakani Süleyman Soylu da katildi.
Sakarya’nin Hendek ilçesinde geçtigimiz 3 Temmuz da meydana gelen havai fisek fabrikasindaki patlamanin ardindan, imha edilmek üzere Taskisigi mevkiine götürülen havai fisek dolu kamyonda yasanan patlamada sehit olan askerlerden Manga’nin düzenlenen cenaze törenin ardindan son yolculuguna ugurlandi

. Manga’nin naasi baba evinden helallik alindiktan sonra silah arkadaslarinin omuzlarinda cenaze töreninin gerçeklestirilecegi Gedik Ahmet Pasa (Imaret) Camine getirildi.

Gerçeklestirilen cenaze törenine Bakan Soylu’nun yani sira Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti ve MHP Milletvekilleri, Demokrat Parti (DP) Genel Baskani ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, protokol üyeleri katildi.

Sehidin ailesini yakinlari teselli etmeye çalisti
Büyük hüzün yasayan sehidin annesi Elif Duru ve kardesleri Bekir ile Ali Osman Manga’yi yakinlari teselli etmeye çalisti. Anne Duru’yu ise kadin askerler cenaze töreni boyunca bir an olsun yalniz birakmadi.

Cenaze töreni öncesi Bakan Soylu sehidin aile üyelerinin yanina giderek bassagligi dileklerini iletti.

Cenaze töreninde sehit Manga’nin bir yakininin Türk bayragina sarili tabuta elleri ile dokunarak uzun süre dua etmesi herkesi hüzne bogdu. Cuma namazinin ardindan sehit Manga’nin cenaze namazini Afyonkarahisar Il Müftüsü Sinan Kazanci kildirdi.

Bakan Soylu’da tabutu sirtladi
Cenaze namazinda Bakan Soylu, sehidin kardesleri ile birlikte saf tuttu. Cenaze namazinin ardindan sehidin tabutunu yakinlari birlikte Bakan Soylu sirtladi.

Cenaze aracina kadar tasinan sehidin tabutu ardindan defin edilecegi Kocatepe Asri Mezarligindaki Hava Sehitligi’ne götürüldü. Bakan Soylu beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte defin için mezarliga gitti.
Öte yandan, sehit Manga’nin babasi

Birol Manga’nin yaklasik 5 yil önce vefat ettigi ve bu yüzden yetim oldugu ögrenildi.


Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °