Ömer Zilif Halaç Hasta Bakim Ve Rehabilitasyon Merkezinin Temeli Atildi

Ömer Zilif Halaç Hasta Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Temeli Atildi

Gündem 20.07.2020 11:03:24 0
Ömer Zilif Halaç Hasta Bakim Ve Rehabilitasyon Merkezinin Temeli Atildi

Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) bünyesinde hayirsever Halaç ailesinin destegiyle yapilacak olan Ömer Zilif Halaç Hasta Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli Sayin Valimiz Gökmen Çiçek, Cumhurbaskanligi Irak Özel Temsilcisi Prof. Dr. Veysel Eroglu ve protokol üyelerinin katilimiyla atildi.

Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi Zafer Saglik Külliyesi Nükleer Tip ve Radyasyon Onkolojisi binasi karsisinda düzenlenen törende ilk olarak hayirsever Özcan Halaç söz aldi.

En Kisa Sürede Bitirilmesini Diliyorum

Türkiye’nin farkli illerinde çok sayida yatirima imza attiklarini belirten hayirsever is insani Özcan Halaç: “Halaç ailesi olarak suana kadar ülkemizin çesitli yerlerinde 9 adet hayir hasenat projesi gerçeklestirdik. 
Insallah bugün temelini atacagimiz yer 10. yer olacak.
  Öncelikle bu isin hayata geçmesinde emegi olan herkese çok tesekkür ediyorum. 
Bu proje bana iletildiginde geçekten büyük bir ihtiyaç oldugunu gördüm.
 En kisa sürede bitirilmesini diliyorum. 
Projenin Afyonkarahisar’a ve saglik sektörüne büyük fayda saglamasini diliyorum.
 Hayirli ve ugurlu olsun” dedi.

Afyonkarahisar Metropol Sehirlerle Yarisabilecek bir Kent

Daha sonra söz alan Afyonkarahisar’in her geçen gün daha da gelistigine dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek: “ Afyonkarahisar Valiligi görevimde bu yatirimin yapiliyor olmasindan büyük mutluluk duydum. 
Kendilerini Türkiye’nin farkli illerindeki yatirimlarindan yakindan tanidigim Halaç ailensin yatirimi olmasi da ayri bir gurur benim için. Konusmamin baslangicinda kendilerine tesekkür etmek istiyorum. 
Afyonkarahisar 10 yillik sürede bambaska bir il olmus. 
Saglikta, turizmde, sanayide oldukça gelisen bir il. 
Insallah bu atilimi devam edecek. 
Sehrimizin gelismesinde emegi olan basta Sayin Bakanimiz Veysel Eroglu’na, milletvekillerimize, belediye baskanlarimiza ve benden önceki Valilerimize tesekkür ediyorum. 
Bu sehre 10 yil önce gelmistim. Vali olarak geldigimde Afyonkarahisar’in gelisime çok sasirdim. Metropol sehirlerle yarisir bir kent olmus. 
Bu basarinin nedenine baktigimda vatansever insanlarin desteginin fazla oldugunu gözlemledim. Iste o vatansever ailelerden birisi de Halaç ailesi. 
Emirdag’da da yatirimi olan Halaç ailemize bir kez daha tesekkür ediyorum.
Hayirlarinin devam etmesini diliyorum. 
Sehrimizin gelismesi için el ele kosmaya devam edecegiz” diye konustu.

El Ele Vererek Bu Sehri Daha Da Kalkindiracagiz

Son olarak söz alan Cumhurbaskanligi Irak Özel Temsilcisi Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroglu: “Halaç ailesine gönülden tesekkür ediyorum.
 Hem bakim hem rehabilitasyon merkezi olacak bir yatirimi sehrimize kazandiriyoruz.
 Bu sebeple çok mutlu ve gururluyum. 
Bu yatirim amel defterini kapatmayacak yatirimin yapimini üstlendiler. 
Afyonkarahisar dünya sehirleriyle yarisir hale geldi.
 Köy olan bu sehir simdi taninamayacak kadar gelisti. 
Türkiye’de mutlu sehirler siralamasinda 2. Sirada. Sayin Valimiz, Milletvekillerimiz ve sehrimizin tüm kesimi ile el ele vererek bu sehri daha da kalkindiracagiz. 
Saglik alanindaki yatirimlar ile ülkemiz ön planda.

Bunu salgin sürecinde de gördük. Dünyayi etkileyen virüs salgininda basarili bir sinav verdik.

Saglik sisteminde dünyada birinci siradayiz.

Bu Cumhurbaskanimizin gayretlerine ve vizyonuna borçluyuz. Afyonkarahisar’da saglik alaninda çok büyük bir ilerleme kat etti. Tedavi olacak hastaneler yokken bugün farkli illerden hasta kabul ediyoruz” dedi.

Konusmalarin ardindan Vali Gökmen Çiçek, hayirsever is insani Özcan Halaç’a plaket takdim etti. Ardindan tüm protokol üyelerinin katilimiyla butona basilarak Ömer Zilif Halaç Hasta Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli atildi.

Törene Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Veysel Eroglu, Ali Özkaya, Ibrahim Yurdunuseven, Ikmal ve Garnizon Komutani Tugg. Osman Alp, Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakas, Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumus, hayirsever Özcan Halaç, il müdürleri ve diger protokol üyeleri katildi.

Hastalar ve Yakinlari Rahat Edecek

Geçen yil Aralik ayinda protokolü imzalanan Ömer Zilif Halaç Hasta Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi toplam 4700 m² insaat alanina, 72 yatak sayisina ve 92 odaya sahip. Bodrum ve zemin katlar disinda 4 kattan olusuyor.

Zemin kat, hasta yakinlarinin yemek ve temel ihtiyaçlarini karsilamaya yönelik planlandi. 1 ve 2. Katlar palyatif bakim merkezi olacak. Özellikle agir bakim gerektiren hastalar açisindan çok önemli bir amaca hizmet edecek. 3 ve 4. Katlar ise hasta yakinlari için misafirhane olarak kullanilacak. Merkez, AFSÜ-SUAM’a (Saglik Uygulama ve Arastirma Merkezi) basvuran dar gelirli aileler için büyük kolaylik olacak.


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °