Covid-19 Ile Kisisel Bakima Verilen Önem Artti

COVID-19 ile kisisel bakima verilen önem artti

Gündem 22.07.2020 10:55:33 0
Covid-19 Ile Kisisel Bakima Verilen Önem Artti

GSK Tüketici Sagligi için IPSOS tarafindan gerçeklestirilen yeni bir arastirmaya göre COVID-19 salgini, insanlarin kisisel bakim konusundaki davranislari ve tutumlari üzerinde önemli bir etki yaratti.

Almanya, Italya, Ispanya ve Ingiltere'den 16-75 yas arasi 4.400 katilimciyla gerçeklestirilen arastirmanin baslica bulgulari söyle:

 

  • Koronavirüs salgini Avrupalilari yeni gündelik saglik aliskanliklari benimsemeye yöneltti: Arastirma katilimcilarinin 65 si gündelik karar verme süreçlerinde sagliklarini daha fazla dikkate aldiklarini belirtti.
  • Arastirmada yer alan dört ülke katilimcilarinin ciddi bir orani, hastalik bulasmasini önlemek için artik daha fazla önlem aliyor: Ispanya 80, Italya 79, Ingiltere 68, Almanya 60.
  • Katilimcilarin büyük çogunlugu saglik sistemleri üzerindeki baskiyi hafifletmek için sagliklariyla kendilerinin de ilgilenmesinin önemli oldugunu düsünüyor: Ispanya 84, Ingiltere 77, Italya 75, Almanya 63
  • Katilimcilarin 41'den fazlasi simdi küçük saglik sorunlarini çözme konusunda öneri almak için eczacilara daha sik danismayi planliyor.
  • Bir önlem olarak ecza dolabini reçetesiz ürünlerle doldurma niyetinde olanlar arasinda Ingilizler basi çekerken (34) Italyanlarin yaklasik yarisi bagisiklik sistemlerini güçlendirmek için vitamin ürünleri ve multivitamin kullanmayi planliyor.
  • Güvenilir markalari tercih etmenin yani sira bilimsel temele dayanan ürünleri satin almanin da anketin yapildigi tüm ülkelerdeki insanlar için önemli oldugu görülüyor; dört ülke ortalamasi olarak katilimcilarin 82'si kullandiklari ürünlerin bilimsel olarak kanitlanmis olmasi gerektigini belirtiyor.

GSK Tüketici Sagligi için IPSOS tarafindan gerçeklestirilen yeni bir arastirmaya göre, COVID-19, bireylerde Kisisel bakim bilincini arttirirken, ayni zamanda gündelik yasamlarinda pozitif degisiklikler yapmaya yöneltiyor.

 

Arastirmaya göre, katilimcilar genel olarak COVID-19 salgini öncesinde sagliklarinin kiymetini bilmediklerini kabul ediyor ve pek çogu artik saglik konularinda kendilerini daha iyi egitmeyi planliyor.

Dört ülkenin ortalamasi olarak katilimcilarin 59'u sagliklarini neyin etkiledigini simdi daha iyi anlarken, büyük bir çogunlugunun COVID-19’un bir sonucu olarak gündelik karar verme süreçlerinde sagliklarini da düsünme olasiliginin daha yüksek oldugu görülüyor: Ispanya 74, Italya 69, Ingiltere 62, Almanya 54.

 

Gelecekte nasil davranacaklari soruldugunda, katilimcilarin 77'si hastaliklarini baskalarina bulastirmaktan kaçinmak için hastalandiklarinda olabildigince evde kalacaklarini ifade ediyor.

Katilimcilarin yaklasik yarisi bagisiklik sistemlerini güçlendirmek için vitamin ürünleri ve multivitamin kullanmayi planliyor.

 

Avrupalilar salgin sonrasinda eczacilara daha sik danisacaklarini belirtiyor

 

 

Anketin gerçeklestirildigi tüm ülkelerdeki insanlarin çogunlugu, saglik sistemi üzerinde yük yaratmamak için Sagliklarina dikkat etmelerinin ilgilenmelerinin önemli oldugunu düsünüyor: Ispanya 84, Ingiltere 77, Italya 75 ve Almanya 63. Bunun saglanmasi açisindan salgin sonrasinda eczacilarin rolü giderek önem kazaniyor.

 

Anket katilimcilarinin 36'si; eklem agrilari, bas agrisi, deri rahatsizliklari ve soguk alginligi gibi saglik sorunlari için önce aile hekimine, polikliniklere veya yerel hastanelerdeki acil servise basvuracaklarini belirtiyor.

Öte yandan, bu dört ülkedeki kisilerin 41’den fazlasi gelecekte bu tür sikayetleri hakkinda tavsiye almak için bir eczaciya danisma niyetinde oldugunu ifade ediyor.

 

Ingilizlerin 74 gibi çok yüksek bir kismi, sagliklarini yönetmelerine yardimci olacak tavsiyeler almak için bir eczaciya güvenecegini söylerken Ispanyollarin 66'si, Italyanlarin 61'i ve Almanlarin 54'ü bu ifadeye katiliyor.

 

 

Tüketiciler güçlü ve bilimi temel alan güvenilir markalara dönüyor

 

Arastirmaya katilan Ingilizlerin üçte biri önlem olarak ecza dolaplarinda reçete gerektirmeyen koruyucu ilaçlari bulundurmayi tercih ettiklerini belirtiyor. Avrupalilarin çogunlugu (toplam 81) reçetesiz koruyucu ürünleri seçerken güvenilir markalara öncelik veriyor: Ingilizlerin 79'u, Ispanyollarin 84'ü, Almanlarin 73'ü ve Italyanlarin 89'u. Bilim temelli ürünler satin almak tüm ülkelerdeki insanlarin büyük çogunlugu için önem tasiyor: Italyanlarin 89'u, Ispanyollarin 86'si, Ingilizlerin 81'i, Almanlarin 73'ü.

 

 

Katilimcilar; sevdikleri ve toplumun genel sagliginin korunmasinda sosyal mesafenin önemine, kendi sagliklari için de kisisel bakimin önemine vurgu yapiyorlar

 

Katilimcilar, baskalarinin sagligina daha çok önem verme ve çevrelerindeki kisileri sorumlu kisisel bakim uygulamalarina tesvik etme olasiliklarinin artik daha yüksek oldugunu belirtiyor.

Bu durum özellikle Ispanyollar ve Italyanlar arasinda öne çikiyor. Avrupalilarin dörtte üçü (75) yakinlarinin sagligiyla artik daha çok ilgileniyor: Ispanya 82, Italya 77, Ingiltere 75 ve Almanya 66. Avrupalilarin 64'ü baskalarini kisisel bakim konusunda tesvik edecegini belirtiyor: Ispanya'da 74, Italya'da 70, Ingiltere'de 65 ve Almanya'da 48.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °