Milli Güvenlik Kurulu Toplantisinin Ardindan Bildiri Yayimlandi.

Milli Güvenlik Kurulu Toplantisi'nin ardindan bildiri yayimlandi.

Gündem 23.07.2020 11:58:34 0
Milli Güvenlik Kurulu Toplantisinin Ardindan Bildiri Yayimlandi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan baskanliginda Cumhurbaskanligi Külliyesi'ndeki Milli Güvenlik Kurulu Toplantisi'nin ardindan bildiri yayimlandi.

Bildiride, milli birlik ve beraberlik ile bekayi tehdit eden PKK/KCK-PYD/YPG, DEAS ve FETÖ basta olmak üzere, tüm terör örgütlerine karsi yurt içinde ve yurt disinda basariyla icra edilen operasyonlar hakkinda Kurul'a bilgi sunuldugu, Türkiye'de ve bölgede teröre karsi yürütülen mücadelenin kararlilikla sürdürülecegi belirtildi.

Türkiye'nin, sinir ötesindeki terörist unsurlara karsi mücadelesini, uluslararasi hukuktan ve ikili antlasmalardan dogan haklari çerçevesinde sürdürecegine ve komsu ülkelerin toprak bütünlügüne saygili olduguna isaret edilen  bildiride, Türkiye'nin güvenligi konusunda gösterdigi hassasiyete saygi duyup destek vermek yerine, terör örgütlerinin veya mesruiyetini yitirmis rejimlerin yaninda yer alanlarin, bu davranislariyla kendi geleceklerini nasil bir ipotek altina soktuklarini en kisa sürede anlamalarinin ümit edildigi ifade edildi. 

Bildiride, Libya'da baris, istikrar ve huzurun tesisi yönünde gayret sarf eden mesru Libya hükümetine saglanan destege mukabil bu ülkedeki kargasadan istifade ederek darbecilerle birlikte mevzi kazanmayi hayal eden üçüncü taraflarin akim kalmaya mahkum girisimlerinin de toplantida ele alindigi, Türkiye'nin her türlü zorbaliga karsi Libya halkinin yaninda yer almayi sürdürecegi ve gerekli adimlari atma hususunda tereddüt etmeyeceginin bir kez daha teyit edildigi kaydedildi.

Kibris'taki Türk toplumunun mevcudiyeti ile haklarini görmezden gelen ülkelerin ve aktörlerin, adada baris ve istikrar ortamina zarar verebilecek girisimlerine hiçbir suretle müsaade edilmeyeceginin alti çizilen bildiride, Türkiye'nin Dogu Akdeniz'de uluslararasi hukuktan kaynaklanan hak, alaka ve menfaatlerin korunmasi konusundaki kati kararliligi vurgulandi.

Bildiride, Azerbaycan topraklarindaki gayrimesru isgalini yillardir sürdüren Ermenistan'in barisi bozan ve uluslararasi hukuku hiçe sayan saldirganligi siddetle kinandigi belirtildi.

Ermenistan'in mütecaviz tutumunu sonlandirmasi ve isgal altinda tuttugu Azerbaycan topraklarini terk etmesi gerektigi, Türk milletinin, kardes Azerbaycan'in hakli davasinda alacagi her türlü karara sahip çikacagi kaydedildi.

Bildiride ayrica, dünyadaki siyasi ve ekonomik güç düzeninin yeniden yapilanma sürecine girdiginin alti çizilerek, bu çerçevede Türkiye'nin her alanda güçlü bir hazirlik yapmak için gereken mekanizmalari olusturmasinin önemi üzerinde duruldugu aktarildi.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °