Vali Gökmen Çiçekin 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basin Bayrami Mesaji

Vali Gökmen Çiçek’in 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basin Bayrami Mesaji

Gündem 23.07.2020 15:17:53 0
Vali Gökmen Çiçekin 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basin Bayrami Mesaji

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basininda sansürün kaldirilmasi nedeniyle, her yil 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basin Bayrami" olarak kutlanmaktadir.

Öncelikle bu meslege yillarini veren, emek, kalemini dogruluktan ayirmayan tüm basin mensuplarinin gününü kutluyorum.

Ülkemizde ve dünyadaki gelismelere dair gerçek, dogru ve güvenilir bilgiler içeren haberlere ulasilmasini temin etmek demokrasinin en temel unsurlarindan biridir.

Çok sesli, etkin ve özgür bir medya ortaminin varligi demokratik kültürün ayrilmaz parçasidir.

Haber alma hakkinin korunmasi, kamuoyunun dogru bilgilendirilmesi, her fikrin dile getirilmesi ve genis kitlelere ulastirilmasi noktasinda, her türlü zorlu sartta fedakârca görev yapan basin çalisanlarina büyük görevler düsmektedir

Günümüzde her türlü dezenformasyon ve yalan haber kolaylikla yayilabilmekte ve genis kitleler tarafindan dogruymus gibi kabul edilebilmektedir.

Iste bu nokta da ilkeli ve objektif bir bakis açisiyla meslegini icra eden basin çalisanlarimizin sorumlulugu büyüktür.

Böylesine zor ve sorumluluk gerektiren görevi yapan basin mensuplarimizin daha özgür ve daha güvenli çalisma kosullarinda emeklerinin karsiligini alarak çalisabilmeleri, her türlü sikintilarinin çözüme kavusmasi ve özellikle yerel basinda çalisanlarin da ulusal basinda çalisanlar ile ayni sartlara sahip olmasi en büyük temennimdir.

Vatandaslarimizin haber alma ve bilgi edinme ihtiyacini karsilamak için her türlü zorluga ragmen sorumluluk bilinciyle çalisan basin mensuplarimiza görevlerinde ve çalismalarinda kolayliklar diliyor, tüm basin mensuplarimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami'ni kutluyorum.


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °