‘Googleden Ariyoruz Dediler 1 Milyon Tllik Vurgun Yaptilar

‘Google’den ariyoruz’ dediler 1 milyon TL’lik vurgun yaptilar

Gündem 25.07.2020 12:38:34 0
‘Googleden Ariyoruz Dediler 1 Milyon Tllik Vurgun Yaptilar

Internet arama motoru olan 'Google’den ariyoruz( diyerek 36 firmayi internette reklam ve firma isimlerinin üst siralarda çikacagi yönünde dolandiran suç örgütüne yönelik Afyonkarahisar merkezli Hakkari’de es zamanli operasyon yapildi. Operasyonda gözaltina alinan 16 kisinin 36 firmayi yaklasik 1 milyon TL dolandirdiklari ortaya çikti.
Edinilen bilgilere göre operasyon, Afyonkarahisar Il Emniyet Müdürlügüne bagli Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan yapildi.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde gerçeklestirilen operasyonda suç örgütünü üyelerinin 0850 ile baslayan VOIP yani internet üzerinden hatlar ile firmalari arayarak kendilerini dünyaca ünlü internet arama motoru Google firmasi ile bir baglantisi olmamasina ragmen kendilerini Google sirket çalisani, Google güncelleme departmani veya Google adina faaliyet gösteren sahislar olarak tanittiklari belirtildi.

 

Sahislarin firmalara Google üzerinde reklam kaydi olusturulacagi, is yerine ait reklaminin Google’da üst siralarda yer alacagi ya da daha öncesinde reklam kaydinin oldugunu belirterek, bu reklam kaydinin güncellenmesi gerektigi, güncellenmedigi takdirde ise daha fazla ücret ödeyecegi seklinde aldatici söylemlerde bulunduklari öne sürüldü.

Örgüt üyelerinin firma yetkililerinin ikna olmasini sagladiktan sonra mobil ödeme sistemi üzerinden vatandaslardan ya faturali hatlarina gönderilen mesaja ‘Evet’ yazdirilmak suretiyle ve banka hesabi üzerinden EFT yaptirilmak suretiyle dolandirdiklari ortaya çikti.

Süphelilerin bu yöntemler dolandiricilik faaliyetlerinden yaklasik 1 milyon TL haksiz kazanç sagladiklari tespit edildi.

Operasyonda 15 ev ve 2 is yerine baskin düzenlendi, 16 kisi gözaltina alindi!
Artan ihbarlar üzerine açilan sorusturma kapsaminda Afyonkarahisar ve Hakkari’de 15 ev ve 2 is yerine Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan baskinlar düzenlendi.

Baskinlarda örgütün yöneticisi oldugu iddia edilen U.D., M.B., A.D ve C.B ile birlikte Y.D, H.D, N.I, H.Y, H.K, N.T, S.D, O.S, M.A.B, B.Ç, M.Ç, Ü.G.B isimli sahislar gözaltina alindi.

Süpheliler genis güvenlik önlemleri altinda adliyeye sevk edildi
Gözaltina alinan sahislardan emniyetteki islemleri tamamlanan U.D.,M.B.,A.D., basta olmak üzere örgüt üyeleri H.D., N.I., H.Y., H.K., N.T., S.D., isimli 9 sahis genis güvenlik önlemleri altinda Afyonkarahisar Adliyesi’ne sevk edildi.

Sahislarin sevk sirasinda çevik kuvvet ekiplerinin güvenlik kordonu olusturmalari ise dikkatlerden kaçmadi.

Süphelilerinin aksam saatlerinde mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor.
Öte yandan, Hakkari’de yakalanan Y.D.’nin de adliyeye sevk edildigi ögrenildi.
 


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °