“Emre Gölü Çevre Ve Frig Medeniyet Bahçesi” Projesini Basin Mensuplarina Anlattildi..

“Emre Gölü Çevre ve Frig Medeniyet Bahçesi” Projesini basin mensuplarina anlattildi..

Gündem 2.08.2020 11:15:38 0
“Emre Gölü Çevre Ve Frig Medeniyet Bahçesi” Projesini Basin Mensuplarina Anlattildi..

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Il milletvekilleri ile birlikte Ihsaniye Ilçesi’n de Tarihi Frig Vadisi’nde yapilacak olan “Emre Gölü Çevre ve Frig Medeniyet Bahçesi” Projesini basin mensuplarina anlatti.

 35 bin metrekare alanda yapilacak proje için ödenek temin edildi.
 Agustos ayinin basinda ihaleye çikilacak.

Afyonkarahisar’in tarih ve turizm potansiyelini gün yüzüne çikarmak ve bu alanda yapilan çalismalari vizyon projelere dönüstürmeye gayret eden Vali Gökmen Çiçek, Emre Gölü Çevre ve Frig Medeniyet Bahçesi Projesi’nin Ilimizin en degerli turizm projelerinden biri oldugunu kamuoyuyla paylasti.

Türkiye’nin En Önemli Turizm Destinasyonlarindan Biri Haline Getirecegiz

Emre Gölü ve Çevresi’ni Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarindan biri haline getirmeyi planliyoruz diyen Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisar’i Milletvekillerimiz Ali Özkaya ve Ibrahim Yurdunuseven, Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, IGM Baskani Burhanettin Çoban, Il Özel Idaremiz ve kentin diger tüm dinamikleriyle beraber Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarindan biri haline getirmeye kararliyiz.
 Kentin kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluslari ile isbirligi halinde bunu basaracagiz.

Bölgede Yapilacak Projenin Içerisinde

Emre gölü çevre ve frig medeniyet bahçesi projemiz frig vadisi havzasi içerisinde 35 bin m2 alanda uygulanacak olup içerisinde yürüyüs yollari, seyir teraslari, kir bahçesi, restoran, spor alanlari, 13 bin m2 yesil alanin oldugu bir çok sosyal aktivitenin yapilabilecegi alandan olusuyor.

Turizm alaninda en önemli destinasyonlardan birisi Ayazini ve Emre Gölü

Frig Vadisi’ne iliskin doga ve turizm çalismalarina yönelik baslangiç noktasi olarak Ayazini ve Emre Gölü tanitimini hedef aldik.
Bu amaçla ödenek temini amaciyla Ankara’da temaslarda bulunduk. Öncelikle destekleri için Eski Orman ve Su Isleri Bakanimiz Veysel Eroglu'na, Milletvekillerimiz Ali Özkaya ve Ibrahim Yurdunuseven’ e, Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek ‘e ve IGM Baskanimiz Burhanettin Çoban’ a tesekkür ediyorum.
Emre Gölü ve Ayazini Köyü turizm destinasyon projesi için Çevre ve Sehircilik Bakanimiz buraya bir kaynak ayirdi.
Kendi olusturdugumuz fon ile beraber bölgeyi Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarindan biri haline getirecegiz. 35 bin metrekare alanda çalisacagiz. 
Tarih ile iç içe olan gölümüzü tepeden gören Afyonkarahisar’a yakisir, Frig Vadisi’ne yakisir bir turizm destinasyonu yapacagiz.
Bölgeyi halkimizin hizmetine sunacagiz.
Turistlerimizin birçok sosyal aktivitelere ulasabilecekleri, tarih ve tabiat duygusunu ayni anda hissedebilecekleri bir mekan olusturacagiz dedi.

Ilimize Gelen Turistler Bu Bölgeyi Görmeden Gitmek Istemeyecek

Projenin diger asamasi hakkinda da konusan Vali Gökmen Çiçek: “Ayazini bizler için çok degerli bir yer. Bu bölgenin de ödenegi hazir.
Bu bölgeye gelen tüm turistlerin Emre Gölü ve Ayazini bölgesine gelmesini istiyoruz.
Insallah Ilimize gelen turistler artik hep bu bölgede olacak” diye konustu.

Bölgeyi Turizmin Merkezi Yapacagiz

Vali Gökmen Çiçek’in açiklamalarinin ardindan Milletvekilleri Ali Özkaya ve Ibrahim Yurdunuseven görüslerini dile getirdi. Ilk olarak Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven konustu. 
Yurdunuseven: “Burada bir deger var. Bu degeri ortaya çikarmaliyiz. 
Son 5 yilda bu bölgede ciddi çalismalar oldu. 
Insallah el ele vererek bölgeyi turizmin merkezi yapacagiz” dedi.

Beraberce Afyon’u Daha Iyi Noktaya Getirecegiz

Daha sonra söz alan Milletvekili Ali Özkaya ise: “Bölgenin degeri artikça bölge halkinin geliri de artacaktir. Birlik ve beraberlik içerisinde bu bölgenin tarihi mirasini ve kültürel degerlerini gün yüzüne çikaracagiz. 
Ben emegi geçen herkese tesekkür etmek istiyorum.
 Beraberce Afyon’u daha iyi noktaya getirecegiz seklinde konustu.

Emre Gölü Tabiat Harikasi Bir Yer

Son olarak tanitim programina telefonla baglanan Orman ve Su Isleri eski Bakani Veysel Eroglu konustu. Eroglu konusmasinda: “Afyonkarahisar’da Tabiat Turizmi baslattik ve bu alanda çalismalar yaptik. 
Afyonkarahisar ve ilçeleri köy gibiydi.
 Ama suanda turizmin her alaninda önemli bir asama kaydetti ve deger kazandi. 
Tabiat ve dogal güzellikleri gün yüzüne çikti.
Emre Gölü tabiat harikasi bir yer. 
Bu bölgeyi cazibe merkezi haline getirmeliyiz.
Elbirligi ile insallah bu bölgeleri daha güzel hale getirecegiz” diye konustu.

Projenin uygulanacagi sahada bilgilendirme toplantisina Vali Gökmen Çiçek’in yani sira Milletvekilleri Ali Özkaya, Ibrahim Yurdunuseven, Vali Yardimcisi Dr. Mehmet Boztepe, Ihsaniye Kaymakami Semih Doganoglu, Belediye Baskani Tunay Türkmen, Belde Belediye Baskanlari ile Il Genel Meclis Üyeleri ve basin mensuplari katildi.


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °