Haksiz Yazilan Cezanin Pesini Birakmadi, Iptal Ettirdi

Haksiz yazilan cezanin pesini birakmadi, iptal ettirdi

Gündem 2.08.2020 11:22:02 0
Haksiz Yazilan Cezanin Pesini Birakmadi, Iptal Ettirdi

Uzun yillardir avukatlik yapan Emirhan Derdiman, tarafina gelen bir cezayla büyük saskinlik yasadi. Bu zamana kadar hiç gitmedigi bir adreste bir fahrî trafik müsaviri tarafindan araçta telefonla konustugu gerekçesiyle 288 lira ceza yazildigini ögrendi.

Aracinda blue tooth özelligi oldugu için hiç kulagina telefon götürüp konusmayan avukat, yazilan cezanin haksiz oldugunu, fahrî trafik müsavirinin cezaya konu olan olayi fotograf ve görüntüyle belgelemedigini belirterek, itiraz davasi açti.

Avukatin açtigi dava 4 ay sonra sonuca baglanirken, ceza iptal edildi. Kazandigi davanin emsal teskil edecegini belirten avukat, bu sekilde keyfî cezalarin iptal edilebilecegini belirtti.

 

Hiç geçmedigi yolda araç içinde telefonla görüstügü için ceza yazildigini ifade eden Avukat Emirhan Derdiman, "2020 yil Mart ayinda tarafima fahrî trafik müfettisi tarafindan bir ceza kesilmisti. 25 Marta tebligat aldim.

Trafikte seyir halindeyken telefon kullandigim gerekçesiyle 288 lira idarî ceza kesilmis, ancak böyle bir durum söz konusu degildi.

Usulüne uygun olarak sulh ceza hakimliginde itiraz ettik. 4 ayda karar verildi. Itirazlarimiz yerinde cezanin kaldirilmasina karar verildi. Bizim burada yapmis oldugumuz önemli savunma, diger bir çok kisiye de tavsiye edebilecegimiz bir husus.

Fahrî trafik müfettisinin kesmis oldugu ceza tutanaginda içeriginin tam olarak belirlenememesi, fotograf ve video kaydiyla bir delilin olmamasi durumunda, bu isin keyfiyete yol açacagi göz önünde bulundurularak, cezamiz iptal edildi.

Bu sekilde bir cezaya muhatap olan vatandaslara tavsiyemiz, usulüne uygun olarak süresinde sulh ceza hakimligine itiraz etsinler" dedi.


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °