Üniversite Adaylarindan Dakikada 3 Bin 500 Ziyaret

Üniversite adaylarindan dakikada 3 bin 500 ziyaret

Gündem 6.08.2020 13:10:03 0
Üniversite Adaylarindan Dakikada 3 Bin 500 Ziyaret

Tüm dünyayi etkisi alan Koronavirüs nedeniyle üniversite tanitim süreçlerinin tasindigi online platformlar, ziyaretçi rekoru kiriyor. Üniversite adaylari, geçmis yillarin aksine yüz yüze tanitimin yaninda çogunlukla online platformlara akin ederken, bilgi almak isteyenlerin sayisi dakikada 3 bin 500’ü buluyor.

Ilk olarak Çin’de baslayip kisa sürede tüm dünyayi etkisi altina alan ve yüz binlerce kisinin ölümüne neden olan Koronavirüs, günlük yasami da olumsuz yönde etkiledi. Sagliktan ekonomiye, ekonomiden egitime, egitimden turizme kadar birçok sektör, yeni önlemler alma yoluna giderek yasanan olumsuzluklari gidermeye çalisti.

Türkiye’de üniversiteler için bugün baslayip 14 Agustos’a kadar sürecek tercih dönemi süreci de, geçmis yillarin aksine üniversite adaylarinin online platformlara akin etmesine neden oldu. Koronavirüs nedeniyle evlerinden çikmak istemeyen ya da farkli illerde ve ülkelerde yasayip üniversitelerden bilgi almak ve imkanlarini ögrenmek isteyen ögrenciler, bilgisayarlarinin basina geçti.

Bir önceki yil, fiziksel olarak günlük ortalama 800 kisinin ziyaret ettigi Bahçesehir Üniversitesi, online platformlara tasidigi Virtual tur uygulamasiyla günlük ziyaretçi sayilarini kat ve kat arttirdigini açikladi.

Günlük ziyaretçi sayisi 40 bini bulurken, dakikada bu sayinin 3 bin 500’ü buldugu belirtildi.

SAYFA GÖRÜNTÜLEMESI 1 MILYONU GEÇIYOR

Bu yil Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) açiklanmasiyla birlikte bugüne kadar 300 bini askin ziyaretçiye sanal ortamda ev sahipligi yaptiklarini açiklayan Bahçesehir Üniversitesinin yetkilileri, 1.5 milyona yakin web sitesi görüntülemesinin de yapildigini belirtti.

Aday ögrenciler, en çok Mühendislik ve Doga Bilimleri, Iktisadi, Idari ve Sosyal Bilimler ile Iletisim ve Dis Hekimligi Fakültelerini ziyaret ederken, sanal tur, üniversitenin her bir noktasinin gezilip merak edilen tüm sorularin da cevaplanmasina imkan veriyor.

YURTDISINDAN DA ZIYARETÇI AKINI

Türkiye disinda farkli ülkelerde yasayan üniversite adayi ögrencilerin web sitesini ziyaret etme oranlarindaki artista dikkat çekti.

ABD’de Pandemi nedeniyle yabanci ögrencilerin ülkeyi terk etmelerinin istenmesi ve Avrupa’da bazi ülkelerin egitim tedbirlerini arttirmasiyla ülkemizdeki üniversitelere olan ilgi artti.

Bahçesehir Üniversitesi tarafindan hazirlanan rapora göre, en çok Almanya, ABD ve Azerbaycan’dan online ziyaretçi gelirken, bu ülkeleri, Birlesik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Iran, Hollanda ve Ingiltere takip etti. Yine YKS’nin açiklanmasindan bu yana 8 bin yabanci ziyaretçinin web sitesinden bilgi sahibi olmayi tercih ettigi vurgulanirken, farkli ülkelerdeki ögrencilerin en çok ilgilendigi bölümler ise, Tip, Yazilim Mühendisligi, Dis Hekimligi, Mimarlik ve Bilgisayar Mühendisligi oldu.

AILELER DAHA ILGILI

Bir diger ilginç sonuç ise, velilerin ögrencilerden daha fazla ilgili olduklarini ortaya koydu.

18-24 yas araliginda ziyaretçi orani yüzde 34’lerde seyrederken, ziyaretçilerin yüzde 60’ini ise orta yas araligi olusturdu.


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °