Diyanetimiz De Baskanimiz Da Yalniz Degildir

Diyanetimiz de Baskanimiz da Yalniz Degildir

Gündem 6.08.2020 13:59:23 0
Diyanetimiz De Baskanimiz Da Yalniz Degildir

 

Diyanet-Sen Afyonkarahisar Il Baskani Ömer Boyraz bazi haber sitelerinde ve sosyal medyada Diyanet Isleri  Baskani Prof. Dr. Ali Erbas hakkinda çikan kasitli haberlerin diyaneti ve baskanligi karalama kampanyasinin bir sonucu oldugunu söyledi.

86 yil aradan sonra yeniden ibadete açilan Ayasofya Camii'nde okunan hutbe de Atatürk'e lanet okudugu ileri sürülerek bazi internet haber siteleri ve sosyal medya mecralarinda hedef alinan Diyanet Isleri Baskani Prof Dr Ali ERBAS hakkinda kasitli olarak karalama kampanyasi baslatildigini belirten Diyanet-Sen Afyonkarahisar Il Baskani Ömer Boyraz Cumhurbaskanligi kararnamesi ile yeniden ibadete açilmasi kararlastiran Ayasofya Camisi'nde ilk cuma namazi Diyanet Isleri Baskanimiz Sayin Erbas'in kildiracaginin açiklanmasi ile birlikte sosyal medya üzerinden linç kampanyalari da maalesef hiz kazandi

.Genelde dis kaynakli ve sahte hesaplardan yürütülen linç kampanyasina içeriden de bazi çevreler sosyal medya platformlarindan destek oldu. Ayasofya'nin yeniden ibadete açilmasinin bir türlü içine sindiremeyenler Diyanetimize Diyanetimizin Baskanina saldiri dilini kullanarak karalama kampanyasina girismislerdir.

Özellikle sosyal medya mecralarinda hakkinda karalamaya yönelik etiketler açilan Diyanet Isleri Baskani Prof.Dr. Ali Erbas hocamiz da diyanetimizde sahipsiz degildir, yalniz degildir dedi.

Boyraz bizim medeniyetimiz vakif medeniyetidir.

Selçuklulardan Osmanli'ya sayisiz vakifarimiz vakfiyelerimiz vardir fakat fiillerin sonundaki bedduayi bilmeyen yoktur.

Sayin Erbas'in cuma hutbesinde herkes tarafindan bilinen bu bedduaya okuyarak vakif malinin amaci disinda kullanilmayacagini vurgulamasini baska türlü yorumlamak iyi niyet sinirlarini asan kasitli bir karalamanin da ta kendisidir.

Üstelik bu sadece Ayasofya ile ilgili degil tüm Vakif mallari için geçerlidir. Bunu milletimize Diyanet Isleri Baskanimizin hatirlatmasi kadar dogal ne olabilir ifadelerine yer verdi.

Boyraz açiklamasina söyle devam etti.  Diyanet Isleri Baskanligi ülkemize ve ümmet cografyasina hizmet eden,mazlumlarin çaresizlerin imdadina yetisen , iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatirlatmaya çalisan güzide bir devlet kurumudur.

Bu güzide kurumumuza ve onun baskanina karsi saldiri dilini kullananlari iyi niyetten yoksun önyargili insanlar olarak niteliyoruz. Diyanet Isleri Baskanligini itibarsizlastirmayi bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akil ve vicdan tarafindan kabul edilemez.

Aslinda maksat Atatürk ve dindarlik üzerinden toplumu gelmek ve bölmektir topluma zehirli bir hava pompalaniyor.

 Daha önce defalarca isledigi görülmüs laik-dindar fay hattinin harekete geçirmek için provakasyon pesinde olanlara bu millet firsat vermeyecektir.

Diyanet Isleri Baskani'nin üzerinden kurumumuzu hedef aldiklarinin farkindayiz ve bizler bu davanin sahipleriyiz. Diyanet Isleri Baskanligimizin Dünyada ve Türkiye'de sergiledigi misyon ve sorumlulugun bazi odaklari rahatsiz ettigini iyi biliyoruz.

Müslüman dünyasinin adeta ümidi durumuna gelmis olan baskanligimizin çalismalarini sekteye ugratmak, itibarsizlastirmaya kalkmak dünden bugüne alisilagelmis bir saldiri sistemi haline getirilmistir

.Birligin, birligimizden geldigini dirligimizi bozguna ugratmaya çalisanlara da izin vermeyecegimizi dün nasil ki kararli bir sekilde dile getirdiysek bugün yine ayni kararlilikla dile getirmeye devam edecegiz.

Türkiye adina aydinlik yarinlardan bahsedebilmek için bizim bir ve bütün olmamiz gerekir Diyerek sözlerini sonlandirdi.


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °