Baskan Çoban Cemevi Insaatinda Incelemelerde Bulundu

BASKAN ÇOBAN CEMEVI INSAATINDA INCELEMELERDE BULUNDU

Gündem 14.07.2017 11:47:55 0
Baskan Çoban Cemevi Insaatinda Incelemelerde Bulundu

                       

                Belediye Baskani Burhanettin Çoban, Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Sube Baskani Mustafa Güllü ile birilikte, Afyonkarahisar Belediyesi tarafindan Yenice Mahallesi'nde yaptirilan Cemevi insaatinda incelemelerde bulundu.

                Incelemeleri sirasinda, insaatta kullanilan malzemeler ve yapim asamalariyla ilgili müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Belediye Baskani Burhanettin Çoban, Cemevi'nin Türkiye'de ilk olacak özel bir proje oldugunu söyledi. Yapim asamasinda olmasina ragmen birçok ilden özellikle belediyelerden proje için taleplerde geldigini kaydeden Baskan Burhanettin Çoban, "Simdiye kadar üç sehre gelen talep dogrultusunda projemizi gönderdik. Tamamlandigi zaman da birçok ilden hem belediye yetkilileri hem de alevi derneklerinin ilimize gelerek Cemevi'nde incelemelerde bulunacagina inaniyorum" dedi.

                "BU YIL IÇERISINDE BITIRIP AÇILISINI YAPACAGIZ"

                Sehrin kültürel zenginlige katkida bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarini ifade eden Baskan Çoban, "Görevimizde geride kalan sekiz yilda, alevi kanaat önderleri ve alevi derneklerimizle her zaman çok güzel iliskiler içerisinde olduk. Dolayisiyla Afyon'da yasayan alevi kardeslerimize böyle bir Cemevi'ni kazandirmak bize de büyük mutluluk veriyor. Özgün bir proje olarak ortaya çikan bu binada, Cem salonu, alevi dedelerimize ait özel odalar, kurban kesim yerleri, cenaze muhafaza yerleri, gasil hane, sohbet, toplanti ve ikram odalari gibi birçok ayrinti olacak. Insallah bu yil içerisinde bitirip açilisini gerçeklestirecegiz" diye konustu.

                "TÜM CANLAR ADINA BASKANIMIZA TESEKKÜR EDIYORUM"

                2006 yilinda Afyon'da Alevi Kültür Dernekleri'ni kurduklarini hatirlatan Sube Baskani Mustafa Güllü ise 2007 yilinda Belediye Baskani Burhanettin Çoban'la tanitislarini ve o tarihten itibaren çok büyük destek gördüklerini söyledi. Baskan Çoban'in daha önce, Devlet Hastanesi karsisindaki dernek binasi olarak kullandiklari yeri kendilerine tahsis ettigini vurgulayan Güllü, "Dernek binamizin tahsisi Türkiye'de bir ilkti, su anda yapimi devam eden Cemevimiz de bir ilk olacak. Ayrica Baskanimizin dile getirdigi gibi bu Cemevi projesiyle, imariyla ve dekorasyonuyla ilk olacak. Tüm canlar adina, Belediye Baskanimiz Burhanettin Çoban'a desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

 


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °