Jandarma Hirsizlari Affetmedi.

JANDARMA HIRSIZLARI AFFETMEDI.

Gündem 7.08.2020 11:51:03 0
Jandarma Hirsizlari Affetmedi.

Il Jandarma Komutanligi görevlilerince Çakici köyünde yapilan arastirma ve sorusturma neticesinde, olayi 35 yaslarinda bir bayan sahis ile bir erkek sahsin gerçeklestirdigi ve olayda 06 DJT ... plakali, siyah renkli sedan bir araç kullandiklari tespit edilmistir.
 Olayin arastirmasina yönelik 06 DJT ... plakali aracin yapilan plaka sorgusunda plakanin sahte oldugu tespit edilmis ve eylemi gerçeklestiren kisilere yönelik takip baslatilmistir.

Afyonkarahisar ili Merkez ilçe, Sultandagi, Emirdag, Sandikli ve Dinar ilçelerinde meydana gelen evden hirsizlik olaylari incelemeye alinmis, bu olaylarda Ford Connect ve Wolkswagen Jetta marka araç kullandiklari tespit edilmistir.

Araçlar hakkinda yapilan fiziki, teknik ve istihbari çalismalar neticesinde, araç plakalarinin 09 DY ... (Jetta) ve 35 HA ... (Connect) oldugu tespit edilmistir.
Her iki araca ait güvenlik kameralari ve mobese kayitlari incelemeye alinmis, sahislarin Sinanpasa ilçesi, Küçükhüyük Beldesinden hareket ettikleri tespit edilmistir. 
Sinanpasa ilçesi, Küçükhüyük Beldesinde yapilan saha arastirmasinda araçlarin, Taspinar mevkiinde bulunan çadirlar bölgesinde yasayan göçerlere ait oldugu tespit edilmis, elde edilen deliller neticesinde Sinanpasa Cumhuriyet Bassavciligi ile irtibata geçilerek çadirlar bölgesinde arama yapmak üzere arama karari alinmistir.
 Merkez Ilçe Jandarma Komutanligi, Sinanpasa Ilçe Jandarma Komutanligi, Sandikli Ilçe Jandarma Komutanligi, Ihsaniye Ilçe Jandarma Komutanligi görevlilerinin katilimi ile çadirlar bölgesinde yapilan aramada suça karistigi tespit edilen 8 sahis (7 kadin 1 erkek ) yakalanmistir. 
Yakalanan sahislardan 7'si tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakilmis, T.A. isimli süpheli bayan gözaltina alinmistir. 
Yakalan sahislarin üzerinde ve yasam alanlarinda yapilan aramada; suç unsuru oldugu degerlendirilen 7 adet sahte plaka, 10 adet çeyrek altin, 1 adet yarim altin, 400 Euro ve 7050 TL. nakit para ele geçirilmistir.

Olay yerinde ve suç unsurlari üzerinde yapilan parmak izi arastirmasinda 18 kisiye ait parmak izine rastlanilmis ve inceleme yapilmak üzere kriminal laboratuvarina gönderilmis, ilk belirlemelere göre bölgemizde meydana gelen 7 adet hirsizlik olayi çözülmüs, gözaltinda bulunan süpheli T.A. isimli bayan sorusturmasinin tamamlanmasina müteakip adli makamlara sevk edilmistir.


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °